Rozvoral (SPD): Naprosto odmítáme sprostou provokaci proti SPD

15.11.2017 10:00

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

Rozvoral (SPD): Naprosto odmítáme sprostou provokaci proti SPD
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. Hnutí SPD naprosto odmítá sprostou provokaci, která byla vedena od politiků konkurenčních stran proti SPD kvůli údajným rasistickým a xenofobním výrokům pracovníka SPD Jaroslava Staníka. Tuto provokaci spustila ministryně za ČSSD Marksová-Tominová, která neúspěšně kandidovala do Sněmovny v letošních volbách, ve spolupráci s médii tuneláře Zdeňka Bakaly. Provokace se odehrála v baru Sněmovny, kde je paní ministryně častým hostem. V současné době již paní ministryně Marksová veřejně popírá, že by velkou část uváděných výroků vůbec sama slyšela, přičemž v rozhovoru pro Český rozhlas udává, že jí o nich informoval bývalý poslanec za Úsvit Marek Černoch. To ukazuje na skutečné pozadí této provokace. Je jím politická zášť zkrachovalých politiků a politická drzost osvědčeného politického podrazáka Marka Černocha. Pro SPD je to jen další důkaz, že náš politický úspěch a náš program je těmto lidem skutečným trnem v oku. Je zřejmé, že podobné provokace budou pokračovat a proto vyzýváme naše členy a příznivce k maximální obezřetnosti. SPD je politickým hnutím s hluboce demokratickým programem, které se hlásí k antickým, křesťanským a židovským kořenům naší kultury.

2. Hnutí SPD odsuzuje zákeřný mediální útok na prezidenta republiky Miloše Zemana. Neověřené a účelové informace o údajně vážném zdravotním stavu prezidenta, které zveřejnil brněnský zastupitel Bártík (tvrdil, že má prezident rakovinu), mají zřejmý cíl, kterým je poškodit prezidenta Miloše Zemana v obhajobě prezidentské funkce. Je zajímavé, že pan Bártík je ex-poradce premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Jde evidentně o stejný druh mediálních útoků, které jsou dnes směřovány proti SPD. Naše hnutí prosazuje demokracii a odmítáme manipulace zákulisních kmotrů, stranických oligarchií či špinavé mediální praktiky.

3. Poslanci hnutí SPD nepodpoří další rozšiřování zahraničních misí české armády. Jsme dlouhodobými kritiky zahraničních intervencí pod hlavičkou NATO a odmítáme působení českých vojáků v zahraničí mimo mandát OSN nebo Rady bezpečnosti. Prosazujeme široký zákon o referendu, aby měli občané možnost v případě zájmu rozhodnout o důležitých otázkách.

4. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje revizi církevních restitucí. Místopředseda SPD Radim Fiala byl v předminulém volebním období jediný poslanec Sněmovny (Tomio Okamura ještě nebyl členem Parlamentu), který v závěrečném hlasování hlasoval proti církevním restitucím. Co bylo skutečně ukradeno, musí se vrátit, ale zároveň žádáme revizi finančních náhrad, které mají církve získat. Finanční náhrady jsou nezdaněné a směřují i k církvím, které v České republice působí až od roku 1990. Jednání o případném zdanění náhrad proto považuje SPD za zcela legitimní a bude ho nadále podporovat.

5. SPD upozorňuje na skutečnost, že Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) zjistil na ministerstvu paní ministryně Marsové-Tominové z ČSSD účetní nepřesnosti a chyby ve výši 8 mld. Kč. Tyto kontrolní nálezy se vyskytují téměř pravidelně také na jiných ministerstvech a státních úřadech. Zcela zjevně to dokládá špatnou situaci v evidenci majetku a v evidenci hospodaření státu. Účetní chyby, zjištěné nejvyšším kontrolním orgánem, zpochybňují průkaznost účetnictví ministerstva a řádnou inventarizaci jeho majetku. Politickou odpovědnost za tento stav nepochybně nese ministryně Marxová-Tominová z ČSSD. Naše hnutí SPD dlouhodobě navrhuje uzákonit odvolatelnost politiků a jejich přímou hmotnou odpovědnost.

6. SPD považuje novou legislativu, týkající se ochrany osobních dat, za příklad diktátu EU, který ukládá organizacím a podnikatelům zcela zbytečné povinnosti. Tyto povinnosti jsou zajišťovány likvidačními pokutami. Na základě Lisabonské smlouvy jsme povinni tento diktát Evropské unie přebírat do české legislativy. SPD považuje novou směrnici o ochraně osobních dat za - de facto - skrytou daň a bude navrhovat její zrušení a odmítnutí tohoto diktátu. SPD dlouhodobě podporuje referendum o vystoupení z EU. Současná podoba evropské integrace vede k potlačení svobody a vzniku totalitního evropského superstátu.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.