Rozvoral (SPD): Návrh vlády na prodloužení nouzového stavu o 30 dnů je nepřijatelný

18.11.2020 17:36

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Návrh vlády na prodloužení nouzového stavu o 30 dnů je nepřijatelný
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že návrh vlády na prodloužení nouzového stavu o 30 dnů je nepřijatelný a že vládní opatření na omezení počtu lidí v obchodech na základě výměry 15 m2 na osobu je nesmyslné a způsobí zmatky. Podpoříme ve sněmovně zrušení superhrubé mzdy a snížení daní. Navrhujeme i zvýšení základní daňové slevy na poplatníka. Hnutí SPD vyzývá vládu Andreje Babiše, aby podpořila Polsko a Maďarsko v jejich odporu proti diktátu Bruselu. Prezidentské volby v USA zásadním způsobem otřásly vírou v právní legalitu volebního procesu a demokracii v této zemi, neboť existují vážná obvinění z rozsáhlých podvodů. Podle hnutí SPD by evropské státy, včetně České republiky, měly přijmout embargo na vývoz zbraní do Turecka a ukončit s Tureckem vojenskou spolupráci.

1. Návrh vlády na prodloužení nouzového stavu o 30 dnů je nepřijatelný.

Návrh vlády na prodloužení nouzového stavu o 30 dnů je nepřijatelný. Česká republika nemůže být v opakovaně prodlužovaném nouzovém stavu. Již v počátku pandemie jsme navrhovali novelizovat zákon o ochraně veřejného zdraví, aby o jednotlivých opatřeních mohly rozhodovat odborné orgány Ministerstva zdravotnictví, tedy hygienici a epidemiologové, a to bez potřeby vyhlášení nouzového stavu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

2. Vládní opatření na omezení počtu lidí v obchodech na základě výměry 15 m2 na osobu je nesmyslné a způsobí zmatky.

Nová opatření a pravidla boje s nákazou covid-19 jsou nesrozumitelná a fakticky nemohou fungovat. Omezení počtu lidí v obchodech na základě výměry 15 m2 na osobu způsobí zmatky. Již nyní dochází k faktickému ohrožení existence malého a středního podnikání a živností v řadě oborů. Další propad v obchodní a ekonomické stabilitě může vážně ohrozit ekonomiku, včetně zdrojů na zdravotní péči a sociální služby.

3. Podpoříme zrušení superhrubé mzdy a snížení daní. Navrhujeme i zvýšení základní daňové slevy na poplatníka.

Poslanecká sněmovna bude mít tento týden na programu sedm schůzí, na kterých bude mj. projednávat zrušení superhrubé mzdy. SPD je dlouhodobě programově pro snižování daní, a proto tento návrh podporujeme včetně návrhů na snížení sazeb daně z hrubé mzdy z 20 na 15 %. Současně navrhujeme zvýšení základní daňové slevy na poplatníka ve výši 28.200,- Kč, tedy 2.350,- Kč měsíčně. Tímto opatřením se sníží daňové zatížení zaměstnanců, živnostníků, drobných podnikatelů a firem, které patří k jedněm z nejvyšších v rámci členských států Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Tyto skupiny osob a subjektů tak budou mít díky SPD měsíčně ve svých peněženkách o několik tisíc korun více. Vládní ČSSD to ale odmítá.

4. Hnutí SPD vyzývá vládu Andreje Babiše, aby podpořila Polsko a Maďarsko v jejich odporu proti diktátu Bruselu.

Vlády Polska a Maďarska tvrdě vystoupily na obranu své suverenity proti vměšování EU do svých vnitřních věcí. Vetovaly rozpočet EU, a tvrdě tak odmítly spojovat přerozdělování prostředků v EU s politickými podmínkami, které podle maďarské vlády údajně diktuje prostřednictvím EU Sorosova globalistická agentura. Jde o zásadní a naprosto správný postoj v obraně suverenity země před faktickou ekonomickou agresí. Hnutí SPD jednoznačně podporuje Polsko a Maďarsko a vyzývá premiéra Andreje Babiše a jeho vládu, aby naše spojence z V4 veřejně podpořili. Ukázalo by se pak, zda Andrej Babiš stojí na straně obhajoby národních zájmů, nebo společně s eurokomisařkou Věrou Jourovou z ANO stojí na straně diktátu Bruselu a globalistů.

5. Prezidentské volby v USA zásadním způsobem otřásly vírou v právní legalitu volebního procesu a demokracii v této zemi, neboť existují vážná obvinění z rozsáhlých podvodů.

Volby v USA zásadním způsobem otřásly vírou v právní legalitu volebního procesu. Existují vážná obvinění z rozsáhlých podvodů spojených se sčítáním hlasů v neprospěch prezidenta Trumpa. Je již rozhodnuto o přepočítávání hlasů v některých státech USA. Podvody se údajně měly odehrát s pomocí korespondenčního hlasování a softwaru na sčítání hlasů. Tam, kde není víra ve spravedlivé volby, tam není demokracie.

6. Podle hnutí SPD by evropské státy, včetně České republiky, měly přijmout embargo na vývoz zbraní do Turecka a ukončit s Tureckem vojenskou spolupráci.

Podle hnutí SPD by evropské státy, včetně České republiky, měly přijmout embargo na vývoz zbraní do Turecka a ukončit s Tureckem vojenskou spolupráci. Turecko nyní provádí agresivní politiku směřující k obnovení islámské Osmanské říše. Česká diplomacie musí ukončit svoji absolutní pasivitu a postavit se na podporu Řecka, Kypru, Sýrie a především Arménie. Tyto země jsou nyní fakticky ohrožené tureckou politikou.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.