Rozvoral (SPD): Německo čelí narůstající se kriminalitě arabských imigrantů

16.08.2018 13:09

Varující statistiky trestných činů v Německu, kdy jejich pachatelé pocházejí z komunity imigrantů. Například v hlavním městě Berlíně to byl každý čtvrtý z objasněných trestných činů.

Rozvoral (SPD): Německo čelí narůstající se kriminalitě arabských imigrantů
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Německé orgány činné v trestním řízení už veřejně přiznávají, že se zvyšuje kriminalita, kterou páchají imigranti, což potvrzují i zveřejněné statistiky. Tento trend se nejvíce projevuje v hlavním městě Berlíně a dále také v Brémách, Dolním Sasku a Severním Porýní-Vestfálsku. V těchto regionech tvoří dle uvedených statistik z celkového počtu nahlášených a objasněných trestných činů celkem jednu čtvrtinu (25%) trestné činy spáchané imigranty. Velmi závažné je to z pohledu konkrétního protiprávního jednání, kdy se jedná o vydírání – požadují peníze za ochranu, loupeže, krádeže, drogy a z pohledu blíže specifikovaných pachatelů těchto trestných činů. Jedná se o arabské rodinné klany, které mají nejčastěji kořeny v Libanonu a Palestině, a po celém Německu je jejich počet odhadován okolo 200.000 členů. Jenom v hlavním městě Německa působí přibližně dvanáct podobných arabských klanů, které se zabývají obchodováním s drogami, pašováním uprchlíků či praním špinavých peněz. Tyto rodiny vzešly z libanonských válečných uprchlíků a postupně se do nich začleňují současní imigranti převážně z afrických zemí. Více jak polovina z těchto pachatelů má vystavený německý pas. 

Německou veřejnost stále více znepokojuje fakt, že kriminalita arabských rodinných klanů posiluje na intenzitě, což zároveň narušuje jejich důvěru v právní stát. O konkrétních případech začaly informovat i německá média.

Německá televizní stanice ARD Mediathek ve svém zpravodajském pořadu Kontraste Das Magazin aus Berlin začala pravidelně informovat o těchto násilnost a součástí pořadu jei diskuze s občany.  

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

 

Deník Die Welt zveřejnil, jak se postupně mění německá společnost v multikulturní prostředí, kde roste počet přistěhovalců, a naopak klesají počty rodilých Němců. Aktuálně tvoří čtvrtinu populace lidé, kteří se buď sami narodili v zahraničí, nebo přišli do Německa z ciziny jejich rodiče. Největší vliv na tuto současnou situaci mělo rozhodnutí německé kancléřky Angely Merkelové, kterým umožnila vstup nelegálním imigrantům a tento proces stále pokračuje.

Magazin Focus zveřejnil incidenty, ke kterým došlo v posledních dnech v Essenu, kde se mezi sebou střetly místní libanonské rodinné klany.

V Německu stále více rezonují slova: „Pryč s Merkelovou! Ani jeden imigrant do Německa!“, a to nejen od politiků, ale i od samotných Němců. 

Naše hnutí SPD od svého začátku všemi dostupnými a zákonnými prostředky usiluje o to, aby se zabránilo vstupu nelegálních imigrantů do naší republiky. V tomto úsilí budeme i nadále aktivní, neboť ve svém důsledku je to ta nejlepší prevence, abychom nedopadli jako občané Německa.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…