Rozvoral (SPD): Občané Švédska dali ve volbách najevo, že jsou proti ilegální imigraci!

24.09.2018 17:21

Výsledky voleb ve Švédsku odráží zpětnou vazbu na celkové dění, které zde v současné době panuje. Občané si přejí žít v bezpečné zemi a bez imigrantů, kteří se do Švédska dostali nelegálně a v dnešní době pro ně představují největší nebezpečí.

Rozvoral (SPD): Občané Švédska dali ve volbách najevo, že jsou proti ilegální imigraci!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Toto tvrzení potvrzují násilné útoky na předměstí velkých měst, kde tito imigranti v komunitách žijí. Švédsko, které je známo jako velmi vyspělý stát s dobře fungující sociální politikou, patří mezi jedny z největších příjemců imigrantů na světě v porovnání na počet obyvatel. Pomalu ale nezvládá situaci ohledně imigrantů, kdy např. za první čtvrtletí letošního roku podalo žádost o azyl na imigrační úřad skoro 12 tisíc lidí (nejvíce Afghánci, Iráčané a Syřané), a z nich byla více jak polovina zamítnuta. V roce 2017 přišlo do Švédska skoro 150 tisíc imigrantů a např. v roce 2015 to bylo ještě o 13 tisíc imigrantů více. Tito imigranti začali ovládat předměstí velkých měst a jejich gangy výrazně přispívají k počtu násilností a celkovému nárůstu kriminality ve Švédsku. Tyto skutečnosti se ale nelíbí švédským občanům, kteří svůj nesouhlas s uplatňovanou imigrační politikou jejich vrcholových představitelů dali najevo při volbách, které se ve Švédsku konaly ve druhém zářijovém víkendu.        

Výsledky voleb tento fakt jednoznačně potvrzují. Od minulých voleb nejvíce posílili Švédští demokraté (skoro o pět procent), kteří svým programem bojují proti ilegální imigraci. Nejvíce ve volbách ztratili Sociální demokraté, kteří v zemi po dlouhá léta vládli. Občané jim tak dali najevo, že právě oni jsou plně odpovědni za současný stav, který ve Švédsku panuje.  Kdo bude v příštím období ve Švédsku vládnout tak není ještě určeno. Po zveřejnění výsledků, byla volební účast 85%. Dvě politická uskupení, která ve volbách obsadily první a druhé místo, nemají samostatně nadpoloviční většinu a odmítají spolupráci se třetí nejsilnější stranou Švédských demokratů. Ve Švédsku mají nastavenou legislativu pro schvalování dokumentů v Parlamentu tak, aby byl např. nový návrh zákona přijat, musí pro něj hlasovat 175 poslanců. Levicové strany (Sociální demokraté, Zelení a Levice) získaly celkem 144 mandátů a tak se velmi těsně staly vítězi. Z dlouhodobého pohledu je to ale největší propad levicových stran za poslední dobu. Na druhém místě skončily pravicové strany (Aliance), které získaly o jeden hlas méně, tedy 143 mandátů. Třetí Švédští demokraté získali 17,6% (což představuje skoro jeden milion voličů), a mnoha občany jsou vnímány jako vítězi voleb.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Na tento fakt upozorňují i média v zahraničí, viz uvedené příklady:

Německý list Der Spiegel: „Pravicoví populisté sice ve Švédsku dosáhli svého nejlepšího výsledku v dějinách, přesto však skončili až na třetím místě.“

Italský list La Repubblica: Švédským demokratům se povedlo zvýšit svou popularitu navzdory dobrým ekonomickým ukazatelům Švédska v uplynulých letech.“

Britský list Financial Times zveřejnil vyjádření bývalého švédského premiéra z Umírněné koaliční strany Cart Bildt: „Vzestup nacionalistů znamená, že Švédsko se připojuje ke zbytku Evropy.“

Šéf Švédských demokratů Jimmy Akesson po zveřejnění výsledků voleb prohlásil, že bude nadále prosazovat svůj protiimigrační program a v rámci evropských zemí spolupracovat s ostatními představiteli a stranami, které mají stejný program - Marine Le Pen, Matteo Salvini, Tomio Okamura a další.  

Výsledky voleb potvrdily posilování politických seskupení, které se stejně jako naše hnutí SPD tvrdě staví proti současné politice Evropské unie a hlavně proti její proimigrační politice. Data, které zveřejnila BBC k vzestupu protiimigračních stran (počty voličů v procentech, kteří jim dali svůj hlas) v západní Evropě, v nedávno proběhlých volbách v těchto zemích:

Švédsko – Švédští demokraté 17,6%, Finsko – Praví Finové 18%, Dánsko – Dánská lidová strana 21%, Nizozemsko – Strana pro svobodu 13%, Francie – Národní fronta 13%, Itálie – Lega 17,4%, Německo – AfD 12,6%. 

Naše hnutí SPD blahopřeje Švédským demokratům k volebním výsledkům a pevně věří, že trend posilující strany, které rázně prosazují boj proti nelegální imigraci do Evropy, bude nadále pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.