Rozvoral (SPD): Odsuzujeme páteční útok islámských radikálů v Egyptě

29.11.2017 13:49

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

Rozvoral (SPD): Odsuzujeme páteční útok islámských radikálů v Egyptě
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. Hnutí SPD odsuzuje páteční útok radikálů v Egyptě na mešitu na severu Sinajského poloostrova, který si vyžádal životy 305 lidí, a přinejmenším dalších 130 osob utrpělo zranění. Jde o brutální útok ve jménu radikálního islámu. Tyto útoky jsou vedeny s cílem zastrašit obyvatele a likvidovat v muslimském světě každý pokus o nábožensky umírněnou společnost. Islámští radikálové se nyní snaží v mnohem větší míře infiltrovat v okolních státech, včetně evropských zemí, s cílem organizovat a provádět další teroristické akce. SPD proto považuje obsazení funkce předsedy Bezpečnostního výboru Sněmovny za jeden z velmi silných nástrojů prosazování programu SPD v otázkách větší bezpečnosti našich občanů.

2. SPD považuje výroky představitelů KDU-ČSL ohledně povolební situace ve Sněmovně na adresu SPD za důsledek frustrace z volebního neúspěchu. SPD je demokratické a vlastenecké hnutí. Prosazujeme přímou demokracii a svobodu, vycházející z přirozených hodnot naší kultury, včetně hodnot křesťanských. Zásadní problém KDU-ČSL je fakt, že obhajobu těchto hodnot opustila a dnes pouze obelhává voliče ve jménu budování totalitní a multikulturní EU.

3. Volba nového předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila je doprovázena jeho jasným vyjádřením nadřazujícím zájmy EU nad zájmy České republiky. TOP 09 se jasně přihlásila k destrukci suverenity země. Každému je nyní zřejmé, kdo kde stojí a co kdo hájí. Prožíváme zásadní politický střet o budoucnost této země. Tento střet je nekompromisní a buď obhájíme suverenitu naší republiky, nebo se definitivně staneme administrativní jednotkou multikulturního superstátu EU řízenou z Bruselu.

4. SPD považuje volbu Tomia Okamury místopředsedou Sněmovny za oprávněné potvrzení politické síly hnutí SPD a výsledek správného postupu SPD při jednání o sestavení vedení Sněmovny. SPD jedná se všemi politickými subjekty, které o to projeví zájem a jsou ochotné spolupracovat při zahájení práce Sněmovny a při prosazování politického programu SPD. Odmítáme politiku bojkotu a politické diskriminace. Nebudeme podporovat politiky a politické strany, které provádí elitářskou politiku a odmítají rovnoprávnou spolupráci.

5. SPD považuje manipulaci s hlasy v anketě Zlatý slavík za hanebný a nízký pokus s cílem poškodit skupinu Ortel. SPD není soudcem ani nekritickým fanouškem produkce skupiny Ortel, ale postup organizátorů je hanbou celé ankety. Jde o zřejmý pokus o normalizační cenzuru v oblasti populární hudby. Je zajímavé mlčení takzvaných uměleckých elit, které na povel hlásají obranu demokracie a svobody. Ukazuje se faleš těchto lidí. Letošní ročník Zlatého slavíka je důkazem nastupující normalizace a cenzury v kultuře.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…