Rozvoral (SPD): Oranžové saně ČSSD potáhne do voleb trojspřeží

15.06.2017 9:38

To co všichni již několik dní předpovídali, se včera v podvečer stalo skutkem, takže se na tiskové konferenci ČSSD nestalo nic překvapujícího. Ustrojilo se trojspřeží, které potáhne oranžové saně k říjnovému cíli.

Rozvoral (SPD): Oranžové saně ČSSD potáhne do voleb trojspřeží
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Bohuslav Sobotka rezignoval na funkci předsedy sociální demokracie a bude se soustředit jen na funkci předsedy vlády a lídra ČSSD v Jihomoravském kraji. Stranu povede statutární místopředseda Milan Chovanec a volebním lídrem a kandidátem na premiéra se stal Lubomír Zaorálek, takže trojspřeží jako vyšité. Jen mi z toho všeho vyplývá, že oni sami, neví, kdo bude tím hlavním tahounem.

Celou touto anabází se pan Sobotka zbaběle stáhnul do pozadí a uznal, že s ním jako lídrem ve volbách by ČSSD spadla pod desetiprocentní hranici, což by byla pro oranžové neskutečná ostuda a potupa. Otázkou ovšem zůstává, zda jim na tři díly rozsekaná zodpovědnost bude k něčemu dobrá a něco mi říká, že už jim na to lidé nemohou těsně před volbami skočit.

Ona je totiž celá oranžová květina rozhádaná a panuje tam neskutečná obava o teplá místečka, na která jsou všichni oranžoví několik let zvyklí. V Praze to dopadlo, tak jak to dopadlo, v jižních Čechách se stále ještě bojuje a tak si já osobně myslím, že ten propad preferencí je právě v těchto žabomyších válkách uvnitř rozhádané partaje, kde někteří hrají o všechno.

Trojspřeží Zaorálek, Sobotka a Chovanec si včera nasadilo chomouty a opratě a pokusí se dotáhnout oranžové saně k říjnovému cíli. Bohouš poběží uprostřed, jako koreň klusem a Luboš s Milanem to budou jistit po stranách, jako prísťažky cvalem a to jeden na pravou a druhý na levou nohu.

Takovéto uspořádání trojspřeží bylo vynalezeno pro rychlou jízdu na velké vzdálenosti, ale vybrat a vycvičit koně k takovému tahu je velmi obtížné. Nechtěl bych být proto pro voliče ČSSD špatným prorokem, ale myslím si, že než se v tom trojspřeží naučí kluci jen chodit a natož běhat, tak bude říjen a bude se odpřahat.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.