Rozvoral (SPD): Peníze slušným, ne parazitům

12.10.2017 14:16

Různé sociální dávky jsou každoročně nejvyšší položkou státního rozpočtu a pravidelně se rok co rok navyšují, což je pro budoucnost našeho státu neúnosné.

Rozvoral (SPD): Peníze slušným, ne parazitům
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Při podpoře mladým rodinám s dětmi je proto potřeba nastolit úplně jiný sytém podpory. Je třeba jít cestou daňových slev a rodinám se třemi a více dětmi, kde alespoň jeden z rodičů pracuje a má čistý trestní rejstřík odpustit daň z příjmu. Na druhé straně je třeba odmítnou vyplácení sociálních dávek práceschopným rodičům, kteří nemají čistý trestný rejstřík, dlouhodobě nepracují a tolerují svým dětem neomluvené hodiny ve škole. Tito nepřizpůsobiví občané se nám smějí do očí a na současném štědrém a bezpracném sociálním systému parazitují.

Mít děti nesmí být luxusem, jak se to děje v současné době. Děti vychovávané v tradiční rodině jsou budoucností pro tuto zemi a základem jejich bezpečné výchovy. Tradiční rodina je základem státu a má pro něj nezaměnitelný význam. Udržuje vlastní kulturu, zvyky a tradice, což jsou hodnoty pro udržení jazyka a národa jako takového.

Narozené děti jsou také zárukou stability průběžného důchodového systému, který by měl do budoucna preferovat řádnou výchovu dětí a tím do důchodového systému umožnit takto smýšlejícím lidem odvádět menší množství prostředků než lidem, kteří děti mít nebudou, nebo je nebudou řádně vychovávat. Tento sytém by tak motivoval mladé lidi k zakládání tradičních rodin, které by produkovaly děti a řádně je vychovávaly.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…