Rozvoral (SPD): Požadujeme důslednější ochranu našich státních hranic

13.11.2020 4:31

S nelegálními imigranty se na našem území v poslední době roztrhl pytel, a proto žádáme důslednější ochranu státních hranic.

Rozvoral (SPD): Požadujeme důslednější ochranu našich státních hranic
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Zjištěné případy zadržených imigrantů našimi celníky a policisty z posledních čtrnácti dnů nás vedou oprávněně k požadavku důslednější ochrany našich státních hranic. Musíme učinit taková opatření, aby se přes hranice České republiky nedostal žádný nelegální imigrant.

Hnutí SPD stále apeluje na vládu, potažmo ministra vnitra ČR, aby bylo využíváno více sil a prostředků k zajištění ochrany našich státních hranic, a to s cílem, aby se k nám nedostal žádný nelegální imigrant. Zadržení imigranti byli vypátráni z nahlášených oznámení policii a namátkových kontrol, prováděné příslušníky bezpečnostních sborů. Za minulých čtrnáct dní se jednalo o čtyři záchyty imigrantů na území České republiky:

  • Oznámení o mužích nacházejících se na ložné ploše návěsu kamionu přijali policisté na lince 158 v pátek 30. října. Na parkoviště výrobní společnosti v Otrokovicích okamžitě vyjely policejní hlídky, které místo zajistily a z útrob kamionu vyvedly čtyři muže. Jednalo se o imigranty z Afghánistánu, dva z nich nebyli plnoletí. Prokazovali se pobytovými průkazy pro azylanty, které jim byly vydány v Rumunsku. Řidiče vozu policie podezírá z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.
     
  • Policie dopadla dne 4. listopadu na Karvinsku čtyři imigranty, kteří nelegálně vstoupili na území České republiky. Policii na muže tmavé pleti upozornil řidič kamionu, ze kterého vyskočili. Stalo se to v okamžiku, kdy kamion zastavil nedaleko hraničního přechodu Chotěbuz. Policisté po nich začali pátrat a zadrželi je v okrajové části Českého Těšína na Karvinsku. Policisté také zjistili, že muži by měli být ve věku 18 až 28 let a pocházejí ze středoasijské země. O mezinárodní ochranu zažádali v jiném státě a k nám vstoupili neoprávněně, Nyní jsou umístěni v zařízení pro zajištění cizinců ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku.
     
  • Jihomoravští celníci dne 5. listopadu odpoledne na D2 zadrželi na Břeclavsku kamion s návěsem, ve kterém bylo 48 imigrantů, které rozpoznal velkokapacitní rentgen. Policie následně provádí šetření k jejich totožnosti. Podle předběžných informací, které policisté od imigrantů zatím zjistili, jich 31 pochází ze Sýrie a 17 z Turecka a měli namířeno do Německa.
     
  • Policie zadržela o půlnoci dne 8. listopadu 24 imigrantů. Vezla je dodávka po dálnici D1, jela směrem na Prahu. Policisté je zadrželi na 104. kilometru dálnice na Jihlavsku. Zřejmě jsou to Syřané nebo Turci. Imigranti neměli žádné doklady a nebyli schopni prokázat svou totožnost. Případ šetří Policie ČR.

Jsme přesvědčeni, že tito zadržení imigranti jsou pouze "špička ledovce" a přes naši zemi jich proudí daleko větší množství. Hnutí SPD požaduje z důvodu zajištění větší bezpečnosti našich občanů, aby Ministerstvo vnitra ČR v rámci svých strategických cílů vyčlenilo dostatek potřebných zdrojů, včetně těch lidských, které použije na zajištění ochrany našich státních hranic. Nechceme, aby se v naší republice zdržovali nelegální imigranti.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.