Rozvoral (SPD): Premiér Sobotka a jeho líbivé kecy!

12.12.2016 12:10

Na to o čem premiér stále jen mluví, měl několik let čas, aby s tím něco udělal. To, že mají mít lidé, kteří poctivě pracují větší příjem než ti, kteří se válí doma na sociálních dávkách, vědí i malé děti ve školce.

Rozvoral (SPD): Premiér Sobotka a jeho líbivé kecy!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

V nedělním pořadu Otázky Václava Moravce vysílaném na České televizi řekl Sobotka mimo jiné i toto: „Je důležité, aby lidé, kteří pobírají minimální mzdu, pobírali víc, než jim dá stát na sociálních dávkách hmotné nouze. Nemůžeme být ekonomika, která je založena na žebráckých mzdách. Nemůžeme tady mít sytém, že lidé, kteří jsou na sociálních dávkách, mají více než lidé, kteří chodí do práce.“

S tím nejde nesouhlasit a minimální mzda by měla samozřejmě růst, aby se vyplatilo pracovat. S růstem minimální mzdy jsou ale spojené větší náklady firem, které jsou již dnes na velice vysoké úrovni. Všechny povinné odvody a daně představují pro firmy, které drží ekonomiku nad vodu obrovskou zátěž a je potřeba, aby se některé odvody snižovaly. Jen tak bude možné občany, kteří pracují spravedlivě ohodnotit.

Další věcí, kterou je potřeba co nejrychleji udělat, je snížit sociální dávky nebo některé úplně zrušit těm, kteří o práci za celý svůj život ani jednou nezavadili a vůbec se nesnaží jí nalézt. Pokud se tito lidé válí doma, nejsou motivováni k práci a stále je živí svými odvody spoluobčané, kteří poctivě pracují a to někteří opravdu za žebráckou almužnu, nedá se hovořit a spravedlivém sociálním systému.

Pan premiér je celý život na vysokých politických funkcích a tím měl velice dlouhou dobu čas tento nespravedlivý sociální sytém změnit. Neudělal nic, jen o tom dokola stále jen líbivě žvaní.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…