Rozvoral (SPD): Řešíme problém zneužívání dávek nepřizpůsobivými

15.01.2020 17:56

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Řešíme problém zneužívání dávek nepřizpůsobivými
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že v žádném případě nepodpoříme likvidaci spolků zaměřených na rozvoj brannosti (tzv. kauza zákazu domobrany). Vystoupení Británie z EU je výhodné a Boris Johnson ho prosadí i navzdory obstrukcím EU. Vyzýváme k odchodu vojsk USA i českých vojáků z Iráku – nelze porušovat suverenitu této země. Karel Gott si Řád Bílého lva in memoriam od prezidenta jednoznačně zaslouží. Policii chybí tisíce policistů – ministr Hamáček by měl radši řešit bezpečnost občanů, nikoli kriminalizovat vlastence. Hnutí SPD nepodpoří na post ombudsmana Kateřinu Valachovou, protože ta je spjata s inkluzí a prosazování neomarxismu ve školách. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura a poslanci hnutí navštívili město Úpice, kde seznámili občany s konkrétním řešením, které hnutí SPD navrhuje v otázce zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými.

1. Hnutí SPD je proti zákazům spolků zabývající se brannou činností.

Hnutí SPD v žádném případě nepodpoří žádný návrh zákona, který by omezoval právo občanů legálně držet a nakládat se zbraněmi. Toto rozhodnutí se týká i návrhu zákona o nakládání se zbraněmi (tzv. kauza zákona domobrany) v některých případech ovlivňující vnitřní pořádek nebo bezpečnost České republiky.

Při projednávání zákona bude hnutí SPD důsledně dbát, aby konečná verze odpovídala znění důvodové zprávy, kde se uvádí, že návrh zákona se „V žádném případě nedotýká žádného v současnosti registrovaného spolku zabývajícího se střeleckým sportem, brannou výchovou, rekonstruováním historických bitev, myslivostí apod.“ (citace z důvodové zprávy z návrhu zákona). Tento zákon, který není návrhem hnutí SPD, ještě nebyl projednáván v Poslanecké sněmovně. Žádné hlasování o tomto návrhu zákona ještě neproběhlo. Na návrhu zákona se nepodílel ani předseda hnutí SPD, ani nebyl konzultován s poslaneckým klubem hnutí SPD. Hnutí SPD v případě, že při schvalování zákona nebude zajištěno dodržení zásad z výše uvedené citace důvodové zprávy, poslanci hnutí SPD zákon nepodpoří.

2. Vystoupení Británie z EU je výhodné a Boris Johnson ho prosadí i přes obstrukce EU.

Velká Británie opustí EU za dva týdny a premiér Boris Johnson chce za jedenáct měsíců od počátku února do konce prosince 2020 dojednat s EU „Dohodu o volném obchodu v kanadském stylu". Šéfce Evropské komise Ursule von den Leyenové minulý týden na schůzce v Londýně zopakoval, že jeho kabinet nepočítá s možností prodlužovat přechodné období po britském odchodu z EU na konci ledna. Britský premiér tvrdě prosazuje zájmy své země.  Hnutí SPD jako jediná politická síla dlouhodobě prosazuje, aby i občané České republiky měli právo se v referendu vyjádřit k otázce setrvání naší země v EU. Výsledek voleb ve Velké Británii odhalil lež, že Britové již nepodporují brexit, a samotný brexit odhalí druhou lež, že odchod z EU je pro Velkou Británii nevýhodný.

3. Vyzýváme k odchodu vojsk USA i českých vojáků z Iráku.

Irácký parlament i premiér vyzvali k odchodu všech cizích vojsk z Iráku. Z tohoto důvodu hnutí SPD požaduje ukončení účasti našich vojáků v misi NATO v Iráku. Jejich další působení je nutné případně řešit v rámci smluvní spolupráce Iráku a České republiky. Naprosto odmítáme Spojenými státy navrhované rozšíření mise NATO, ignorování rezoluce iráckého parlamentu a uvalení sankcí na Irák, pokud bude trvat na odchodu vojsk. Odmítáme porušování suverenity států. Naše armáda se nesmí zúčastnit okupačních akcí a porušování mezinárodního práva.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

4. Karel Gott si Řád Bílého lva in memoriam od prezidenta jednoznačně zaslouží.

Hnutí SPD vítá rozhodnutí prezidenta republiky Miloše Zemana, který prohlásil, že letos na státní svátek 28. října udělí nedávno zesnulému zpěvákovi Karlu Gottovi Řád Bílého lva I. třídy in memoriam. Zpěvák Karel Gott byl osobnost, jejíž význam výrazně přesahoval naše hranice a která se stala vzorem pro mnoho generací. Proto hnutí SPD zastává názor, že Karel Gott si toto nejvyšší státní vyznamenání zaslouží a návrh plně podporujeme.

5. Policii chybí tisíce policistů. Ministr Hamáček by měl řešit bezpečnost občanů, nikoli kriminalizovat vlastence.

Policii ČR v celé republice chybí aktuálně minimálně 4 000 policistů a dalších 3 500 na ostrahu silničních hraničních přechodů. Za tento stav je přímo odpovědný ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Pro SPD je tato situace naprosto nepřijatelná. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura v této souvislosti zaslal ministrovi vnitra Hamáčkovi dopis, jelikož se na naše hnutí obrací již stovky občanů, kteří se cítí být přímo ohroženi na životech a ztrátě majetku. V dopise ho mj. vyzval, aby se touto situací důsledně zabýval, řešil řádění gangu lupičů a neřešil přednostně cenzuru sociálních sítí nebo kriminalizaci vlastenců. Bezpečnost našich obyvatel je pro SPD prioritou!

6. Hnutí SPD nepodpoří na post ombudsmana Kateřinu Valachovou, protože ta je spjata s inkluzí a prosazováním neomarxismu ve školách.

Ochránci lidských práv (tzv. ombudsmanovi) Anně Šabatové končí ke konci února mandát. Místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) oznámil, že na funkci ochránce lidských práv navrhne poslankyni ČSSD Kateřinu Valachovou. Hnutí SPD dlouhodobě práci ombudsmanky Šabatové kritizovalo kvůli její podpoře migrace, multikulturalismu a pozitivní diskriminace. Kandidaturu Kateřiny Valachové hnutí SPD nepodpoří. Jde o nominaci političky ČSSD, která je jako bývalá ministryně školství spojená se zavedením katastrofální koncepce inkluze ve školství, prosazování neomarxistické agendy a také s kriminálním skandálem kolem rozdělování sportovních dotací.

7. Řešíme problém zneužívání dávek nepřizpůsobivými.

Letos na jaře by se měla projednávat zásadní novela z pera hnutí SPD, která ukončí zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými. V této souvislosti navštívil předseda hnutí SPD Tomio Okamura spolu s poslanci hnutí SPD Zdeňkem Podalem a Lucii Šafránkovou město Úpice, které se na nás obrátilo otevřeným dopisem, kde popisuje neúnosnou situaci v místních školách v souvislosti se soužitím s nepřizpůsobivými občany. Otevřený dopis byl určený všem poslaneckým klubům, ale kromě hnutí SPD neměl nikdo odvahu reagovat na tíživou situaci slušných občanů města Úpice. Z jednání vyplynula shoda nad návrhy SPD a domluvili jsme se na další konstruktivní spolupráci. Hnutí SPD je připraveno reagovat na podněty i z ostatních měst a obcí v České republice.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.