Rozvoral (SPD): Rok 2017 by mohl být odrazovým můstkem i k naší národní suverenitě

03.08.2015 15:23

Pokud britský premiér David Cameron dodrží slib a do roku 2017 vypíše referendum o setrvání Británie v Evropské unii, mohl by být tento rok zapsán tučným písmem do historie celé Evropy.

Rozvoral (SPD): Rok 2017 by mohl být odrazovým můstkem i k naší národní suverenitě
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Obrovskou kampaň pro odchod Británie z EU s názvem „Řekni NE“ podle slov Nigela Farage, které pronesl na nedávné tiskové konferenci, plánuje jeho politická strana UKIP. Ten ve své řeči zdůrazňoval důležitost národní suverenity a také apeloval, že je důležité, aby ono referendum bylo platné a vládou vyslyšené. Přímo mimo jiné řekl: „Ten vzkaz musí být jasný. Ne znamená ne! O tom to referendum je. Nechceme být jako Dánsko nebo Irsko a být nuceni hlasovat znova. Nechceme být jako Francie, Nizozemí, jako Řecko, kde výsledky referend prostě ignorují. Zůstat členem EU je v současnosti mnohem vyšší riziko, než postavit se na vlastní nohy.“ Dále dodal, že jediné, jak toto referendum vyhrát, je adresovat problémy, které lidi pálí. Že není kontrola nad vlastními hranicemi a nad vlastní imigrační politikou. Řekl také, že by chtěl přejmout imigrační politiku Austrálie, což však nemůže udělat jako člen EU.

Vzhledem k tomu, že je Británie jednou z největších zemí Evropy, co se týká počtu obyvatel, budou mít občané Spojeného království tímto referendem ve svých rukách nejen budoucnost svou, ale zcela určitě i budoucnost dalších evropských států. Dopadne-li totiž hlasování pro vystoupení z unie kladně, britská vláda ho uzná a bude se jím na rozdíl od řecké vlády řídit, nastane pro další euroskeptiky velký boom a jsem si jist, že se od EU budou po jeho vzoru postupně odtrhávat i další členské země.

Velké množství obyvatel Evropské unie totiž již dávno pochopilo, že její nehorázná imigrační politika, stále se zvyšující zadluženost a obrovská byrokracie prolobbovaná nadnárodními společnostmi na úkor občanů nemá s jejich budoucností nic společného. Většina z nich si totiž přeje, aby byla Evropa založena na spolupráci svobodných národů, z nichž každý musí mít vlastní rozpočet, měnu, hranice, zákony a tradice. Zároveň by si měl každý národ sám vybrat, jakou bude mít politiku a ekonomiku. Je to totiž jejich právo a nelze to vnucovat odněkud z vrchu. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …