Rozvoral (SPD): Roušky by měly být povinné pouze v ohniscích nákazy, jinde dobrovolně

10.09.2020 9:45

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Roušky by měly být povinné pouze v ohniscích nákazy, jinde dobrovolně
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že roušky by měly být povinné pouze v ohniscích nákazy, jinde dobrovolně. Poslanci SPD podpoří ve sněmovně všechny návrhy zákonů, které zmírní dopady vládních opatření v souvislosti s pandemií covid-19. Podporujeme snížení daní, ale současně je podle nás nutné ušetřit na dávkách pro nepřizpůsobivé, na solárních baronech, politických neziskovkách a podobně, aby byly peníze na slušné a pracující lidi. Americký prezident Trump odmítl bez jednoznačných důkazů v kauze Navalného odsoudit Rusko – to je rozumný postoj. Kvůli zviditelnění jedinců jako Miloš Vystrčil nelze poškozovat zájmy České republiky a jejích občanů a podnikatelů.

1. Roušky by měly být povinné pouze v ohniscích nákazy, jinde dobrovolně
Nákaza koronavirem covid-19 opět stoupá. Minulý týden se objevila i na ministerstvech a Úřadu vlády a čtyři ministři jsou v karanténě. Hygienici nestíhají trasování a projekt Chytrá karanténa nefunguje. Hnutí SPD ale odmítá paniku a v tuto chvíli zavádění plošných opatření. Souhlasíme s názorem prezidenta republiky Miloše Zemana, že roušky by měly být povinné pouze v ohniscích nákazy, jinde dobrovolně. Také zastáváme názor, že stát by je měl občanům konečně zabezpečit.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí

2. Poslanci SPD ve sněmovně podpoří všechny návrhy zákonů, které zmírní dopady vládních opatření v souvislosti s pandemií covid-19
Na čtvrtek 10. září je svolána 59. schůze Poslanecké sněmovny. Poslanecký klub SPD podpoří všechny návrhy zákonů, které zmírní dopady vládních opatření v souvislosti s pandemií koronaviru covid-19 na jednotlivé skupiny obyvatel, tedy zejména zaměstnavatele a zaměstnance a další plátce pojistného na sociální zabezpečení a důchodového a nemocenského pojištění včetně osob se zdravotním postižením. Vítáme zařazení návrhu zákona ohledně zavedení paušální daně, který SPD navrhuje dlouhodobě. Podpoříme také zavedení kompenzačního bonusu krajským samosprávám, který jim vznikl jako důsledek vypnutí ekonomiky a následných výpadků příjmů z daní a neplánovaných krajských výdajů na opatření související s opatřeními souvisejícími s koronavirem v zařízeních, jejichž jsou zřizovateli.

3. Podporujeme snížení daní, ale současně je podle nás nutné ušetřit na dávkách pro nepřizpůsobivé, na solárních baronech, politických neziskovkách a podobně, aby byly peníze na slušné a pracující lidi
Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM navrhuje zrušení superhrubé mzdy. Hnutí SPD dlouhodobě zrušení superhrubé mzdy prosazuje. Podle Programového prohlášení vlády má však být daň 19 %. A nyní se uvažuje o snížení na 15 %, což SPD podporuje. Hnutí SPD dlouhodobě podporuje snižování daňového zatížení našich občanů. Podali jsme také návrh zákona, ve kterém navrhujeme významné zvýšení daňových slev na poplatníka, které se neměnily již neuvěřitelných 12 let. Všichni pracující lidé by si díky návrhu SPD přilepšili v průměru o 1035 korun měsíčně včetně zaměstnanců, živnostníků, pracujících studentů a invalidních a starobních důchodců. Návrh zákona SPD je systémovým řešením. Vláda ale neřeší, jak nahradit výpadek daňových příjmů vyplývající ze zrušení superhrubé mzdy, který bude ve výši minimálně 74 miliard korun ročně. Podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) ale není plán, jak tento výpadek z příjmů státního rozpočtu kompenzovat. Hnutí SPD podporuje snížení daní, ale současně je nutné ušetřit na dávkách pro nepřizpůsobivé, na solárních baronech, politických neziskovkách, inkluzi, předražených veřejných zakázkách a podobně, aby byly peníze na slušné a pracující lidi.

4. Americký prezident Trump odmítl bez jednoznačných důkazů v kauze Navalného odsoudit Rusko – to je rozumný postoj
V kauze Alexeje Navalného, který měl být údajně otráven ruským novičokem, americký prezident Donald Trump odmítl bez patřičných důkazů odsoudit Rusko. My můžeme být rádi, že se americkým prezidentem stal Donald Trump, a ne někdo jiný. Nemusíme s ním ve všem souhlasit, ale je lepší alternativou. Svět je tak daleko bezpečnější a pravděpodobnost světového konfliktu menší, než by byl s Hillary Clintonovou. Doufejme tedy, že si Trump udělá pořádek zejména ve své vlastní zemi, kde se na mnoha místech protesty aktivistů z BLM a extrémistů z ANTIFA podobají již občanské válce. Rudozelené šílenství se totiž šíří nezadržitelně již po celém světě a to u nás nechceme.

5. Kvůli zviditelnění jedinců jako Miloš Vystrčil nelze poškozovat zájmy České republiky a jejích občanů a podnikatelů
Delegace předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) se vrátila z návštěvy Tchaj-wanu. Vystrčil učinil tuto cestu přes nesouhlas českého prezidenta a české vlády a prohlásil se dokonce v průběhu návštěvy za Tchajwance. Nejednalo se tedy o oficiální návštěvu, ale o „truc“ provokaci, která měla za cíl jednak zviditelnění Miloše Vystrčila a skupiny senátorů před krajskými a senátními volbami, ale zároveň i poškození dobrých vztahů mezi Českou republikou a Čínou. Hnutí SPD podporuje oficiální postoj České republiky, což je politika jedné Číny. Stejnou pozici zaujímají všechny vyspělé demokratické země světa. Tento postoj je důležitým politickým nástrojem na udržování a rozvoj diplomatických vztahů mezi Čínou a Českou republikou. Vítáme také vyjádření prezidenta republiky Miloše Zemana, který prohlásil, že v souvislosti s tím, že Vystrčil nerespektuje fakt, že zahraniční politiku má ze zákona v gesci vláda a prezident, tak si jej nebude zvát na setkání ústavních činitelů k zahraniční politice. Čína je druhý největší světový obchodník a stát s nejrychleji rostoucí ekonomikou a to je potřeba respektovat. Nicméně člověk zvolen za senátora pouhými osmi tisíci hlasů si myslí něco jiného. Reakce Číny jsou velmi ostré a znepokojivé. Některým našim obchodníkům již byly jako prvotní reakce čínských obchodníků odmítnuty plánované obchody v řádu milionů korun a další budou nepochybně teprve následovat. Kvůli zviditelnění jedinců nelze poškozovat zájmy České republiky a jejích občanů, našich firem a jejich zaměstnanců.

Hnutí SPD má nové webové stránky: www.spd.cz

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…