Rozvoral (SPD): Téměř týden o paní Angele nebylo slyšet – jen co otevřela ústa, nezklamala

05.05.2016 13:31

Studentům francouzského lycea v Berlíně podle agentury AFP a deníku Le Figaro totiž slíbila, že bude bojovat proti vzestupu Národní fronty ve Francii.

Rozvoral (SPD): Téměř týden o paní Angele nebylo slyšet – jen co otevřela ústa, nezklamala
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

„Je to politická síla, které musíme čelit, stejně jako máme nyní v Německu politické síly, které mají velmi negativní diskurs o Evropě, když se podíváme na rétoriku AFD,“ uvedla paní Angela a neopomněla dodat, že Evropa musí být projekt, který lidé chápou. Musí prý vidět, že je to lepší s Evropou než bez Evropy.
S těmi posledními dvěma větami není možné nesouhlasit a lidé projekt Evropy zcela určitě chápat budou. Bude to ale pouze za předpokladu, že nebude nikdo a obzvlášť nikým nevolení úředníci EK svrchovaným zemím diktovat, co mají dělat a jakou mají mít politiku a ekonomiku. Bude to ale pouze za předpokladu, že bude Evropa založena na spolupráci svobodných národů, z nichž každý musí mít vlastní rozpočet, měnu, hranice, zákony a tradice. Je to totiž všech evropských zemí právo a nelze to vnucovat odněkud z vrchu.

Paní Merkelová se tímto prohlášením vměšuje do vnitřních záležitostí Francie a podle Národní fronty vedené Marine Le Pen je pobuřující a znamená velmi závažný zásah do demokracie ve Francii a ukazuje na stav podřízenosti francouzské vlády Berlínu.

Já musím paní Angele tímto vzkázat, že jí lituji, jelikož se jí bude proti největší favoritce blížících se prezidentských voleb ve Francii velice špatně bojovat a doufám, že v sobě většina voličů najde odvahu a i přes mediální útoky hlavního proudu se nezaleknou, Marine Le Pen do prezidentského úřadu zvolí a pak se začnou dít věci!

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …