Rozvoral (SPD): Tento návrh je dobrý tak akorát na utření si zadní části těla!

17.07.2015 20:14

K ničemu jinému to dobré není, jen to musíte pane Dienstbiere nechat své podřízené napsat na jemnější papír, abychom se při té činnosti na patřičných místech nezranili. Potom to rozdejte lidem, ať je to alespoň k něčemu dobré.

Rozvoral (SPD):  Tento návrh je dobrý tak akorát na utření si zadní části těla!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Musím se omluvit, ale jiná slova mě k nedávno vládou schválenému zákonu o obecném referendu nenapadají. To je zase výtvor mocenských bludů a divím se, že jim to občané stále „žerou“. Zněním tohoto zákona nám pan neministr prostřednictvím vlády říká: „Splnili jsme slib, zákon o referendu, o němž se mluví již 22 let v ústavě, je hotov, ale ty lide český máš smůlu, jelikož tak tvrdé podmínky pro jeho naplnění nikdy nesplníš a když už by náhodou přece, tak jsme o nejdůležitějších věcech stejně hlasovat zakázali.“

Vládní návrh ústavního zákona o celostátním referendu je prostě zmetek, který se hodí pouze k balamutění občanů České republiky. Tímto referendem se nelze zbavit nežádoucích politiků ani špatně napsaných zákonů. Nesmí se jím hlasovat o státním rozpočtu, mezinárodních závazcích (např. o odmítnutí nelegálních imigrantů), o daních, základních právech a svobodách, jakožto o náležitostech demokratického státu. Aby vůbec referendum proběhlo, bylo by potřeba nashromáždit čtvrt milionu podpisů během šesti měsíců a aby byl výsledek závazný, musela by pro něj hlasovat nadpoloviční většina hlasujících a současně minimálně čtvrtina všech oprávněných voličů.

Postupně se tímto chováním elit a oligarchů schyluje k tomu, že až se někdy bude předběžně ukazovat, že by se mohlo volbami jako takovými dát něco změnit, jsou politici, jako je pan Dienstbier schopni, zakázat nám i je, s tím, že je to pro naše blaho a dobro.

Aby bylo referendum opravdovým nástrojem demokratické společnosti, je bezpodmínečně nutné jeho co možná nejmenší omezení v oblasti otázek, bez určování hranice zúčastněných voličů a s rozumným počtem nastřádaných podpisů pro jeho vypsání, např. sto tisíc. Až se toto stane, teprve potom budeme moci říci, že žijeme v opravdové demokracii.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…