Rozvoral (SPD): Více než polovina Čechů nemá důvěru v Evropskou unii

11.05.2021 14:33

Zastoupení Evropské komise v České republice informovalo, že byla nedávno zveřejněna národní zpráva z unijního průzkumu Eurobarometr, který proběhl letos od 17. do 22. února a zúčastnilo se ho 1.100 obyvatel České republiky starších 15 let.

Rozvoral (SPD): Více než polovina Čechů nemá důvěru v Evropskou unii
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD dlouhodobě zastává názor, že stávající EU je nereálným projektem, jehož nechceme být součástí. Pokud vystoupíme z EU a zůstane nám koruna, čímž nebude potřeba být ve fiskální unii, sami si budeme určovat priority našeho suverénního státu. Námi nabízená reálná alternativa pro Českou republiku je zcela jasná a pochopitelná, podmíněná vystoupením z EU na základě referenda, a je vedena s jasným cílem spočívajícím ve vybudování bezpečné, spravedlivé, prosperující a suverénní země. Výsledky zveřejněného unijního průzkumu potvrdily, že podobnou nedůvěru k EU, jakou zastává naše hnutí SPD, má každý druhý oslovený respondent. 

Výstupy z uvedeného průzkumu Eurobarometr uvádějí, že průměrná důvěra v unii za všechny země EU činí pouze 49 procent a je tak podobná jako míra důvěry Čechů v unii. Česká republika však nadále patří k zemím s nejmenší důvěrou v EU. Nejvyšší důvěra v EU je v Portugalsku se 78 procenty a nejnižší ve Finsku s 37 procenty. Výsledky tak potvrzují skutečnost, že ve většině unijních zemí posilují politické strany, které ve svém programu požadují důkladnou reformu EU nebo úplné vystoupení z EU po vzoru Británie.

Seznámili jsme se s výstupy celoevropského průzkumu zveřejněnými v národní zprávě Eurobarometru, který od roku 1973 pravidelně analyzuje názorové klima v členských a kandidátských zemích EU. Výstupy z posledního průzkumu provedeného začátkem tohoto roku jasně ukazují, že počet zastánců projektu Evropské unie je téměř shodný s počtem těch, kteří v EU důvěru nemají. Naše hnutí SPD rozhodně důvěru v Evropskou unii nemá.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …