Rozvoral (SPD): Vladimír Špidla prý bude německá spojka

11.11.2015 9:00

Tento bývalý sociálnědemokratický premiér a eurokomisař by se dle informací Lidových novin měl stát spojkou mezi Prahou a Berlínem. Má stanout v čele pracovní skupiny mírnící napětí v česko-německých vztazích ohledně uprchlíků.

Rozvoral (SPD): Vladimír Špidla prý bude německá spojka
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Německá diplomacie prý věří, že Špidla zvládne krotit protiimigrační rétoriku některých členů české vlády. Především se prý jedná o ministra vnitra Milana Chovance a ministra financí Andreje Babiše. Špidla je v současné době šéfem poradců premiéra Sobotky a Němci ho patrně vnímají jako bránu do Strakovy akademie.
Pan Špidla byl tedy Němci pověřen velmi důležitým úkolem a já jsem si jist, že se toho úkolu zhostí zcela určitě na jedničku, jelikož už jako eurokomisař pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti, kterého dělal od listopadu 2004 do února 2010, prosadil společně s komisařem Franco Frattinim takzvaný „Akční plán pro legální migraci“, který byl prvním krokem k vytvoření společného evropského postoje k tématu. Stalo se tak 21.12.2005 a v té době k tomu pan Špidla řekl, že je ekonomická migrace realitou, ale jde o to zda ve své nelegální podobě zůstane problémem, anebo se díky lepší koordinaci stane pro Evropskou unii příležitostí.

To tedy znamená, že je pan Špidla evropským průkopníkem multikulturalismu a má lví podíl na všem tom multikulturním šílenství, které v současné době v Evropě probíhá. My se stále otíráme o paní Angelu, zatímco v českých luzích a hájích máme člověka, který to všechno odstartoval. No a takového spojence Němci velice potřebují. To proto, aby k nám dostali a přerozdělili co možná nejvíce současných imigrantů a vědí moc dobře, že se zcela jistě na průkopníka multi-kulti mohou stoprocentně spolehnout. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice