Rozvoral (SPD): Zásadně odmítáme připravovaný diktát Bruselu ohledně přijímání imigrantů

29.09.2020 9:57

Odchodem z Evropské unie a ostrahou hranic nejlépe vyřešíme zamezení vstupu nelegálních imigrantů do České republiky.

Rozvoral (SPD): Zásadně odmítáme připravovaný diktát Bruselu ohledně přijímání imigrantů
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hrozbu nové migrační vlny, podobné té z roku 2015, chtějí vrcholoví představitelé EU řešit direktivou pro všechny unijní státy, spočívající v povinném přijímání stanovených počtů imigrantů nebo uhrazením všech nákladů spojených s jejich deportací z EU do zemí, odkud přišli.

Hnutí SPD má nejlepší řešení, jak zamezit nelegálním imigrantům vstup a následný pobyt na území naší republiky. Tím je naše vystoupení z EU a znovuzavedení střežení státních hranic. Jsme hnutím, které propaguje přímou demokracii, a proto prosazujeme, aby si naši občané sami rozhodli na základě celostátního referenda, zda chtějí zůstat v EU nebo naopak z ní odejít, jak to udělala Velká Británie. V případě našeho dalšího setrvání v EU musíme ale počítat s tím, že EU nám bude stanovovat počty imigrantů, o které budeme povinni se postarat. K tomu nám nabízí dvě varianty řešení; buď si vzít imigranty do naší republiky a zde o ně pečovat, nebo platit všechny náklady spojené s jejich deportací zpět do zemí jejich původu. Každý rozumně uvažující člověk dojde k závěru, že obě varianty jsou při tak velkém počtu imigrantů neproveditelná a značně by finančně zatížila náš státní rozpočet. Z tohoto důvodu se domníváme, že naše řešení je nejenom finančně nejvýhodnější, ale také přispěje k zajištění bezpečnosti našich občanů. Nechceme, aby se v naší zemi šířila nenávistná, netolerantní, velice násilná a ženami opovrhující islámská ideologie a byl zahájen proces islamizace. Naši občané ctí a uznávají kulturu, tradice a hodnoty, které převzali od svých rodičů a prarodičů a dále je budou prostřednictvím svých dětí zachovávat budoucím generacím.

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v projevu o stavu Unie, který se konal 16. září 2020 a trval déle než hodinu, představila svou budoucí vizi Evropy v rámci obnovy EU prostřednictvím nástroje Next Generation EU. V projevu zmínila, že má nyní Evropa jedinečnou šanci provést změny s jasným záměrem, v zájmu ekologičtější, digitálnější a odolnější Evropy. Mezi hlavními cíli, které si Evropská komise vytýčila, zmínila posílení základních prvků Zelené dohody pro Evropu a přijetí nového přístupu k migraci, spočívající v návrhu nové azylové a migrační politiky. Ten počítá s výrazným urychlením azylových procedur a návratů neúspěšných žadatelů. Všechny členské země se podle něj budou muset solidárně podílet na zvládání migrace s tím, že dostanou na výběr, jestli u sebe přijmou žadatele o azyl nebo se postarají o deportace odmítnutých imigrantů. V krizových situacích se počítá s tím, že Brusel členským zemím přijetí části imigrantů nařídí.

V této souvislosti zmíním, že krizová situace ohledně nelegálního vstupu imigrantů do unijních zemí stále trvá, a ještě od roku 2015 neskončila. Nyní jí nejvíce pociťují Italové a Řekové. Evropská komise počítá s tím, že systém umožní v řádu několika měsíců vracet mnohem větší procento imigrantů bez nároku na azyl než v současnosti, kdy je jich zpět z EU odeslána přibližně třetina. Návrh počítá se zavedením předběžných pětidenních prověrek a nejvýše dvanáctitýdenní procedury na hranicích, během níž by mělo být o dalším osudu žadatelů rozhodnuto. Zde si opět dovolím vyjádřit názor, že v praxi za současných podmínek nelze toto zrealizovat, a podle prognóz počty imigrantů z Afriky do zemí EU budou narůstat. EU má pro tento stav plánovanou tzv. „povinnou solidaritu“, kdy v jejím rámci by EK přidělovala jednotlivým členským státům počty imigrantů na základě výkonu ekonomiky a velikosti populace.

Hnutí SPD tento návrh EU zásadně odmítá a jako jediná z parlamentních stran prosazuje v Parlamentu referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie, aby sami občané rozhodli o své budoucnosti ve své zemi. SPD je pro CZEXIT. Máte-li stejný názor, přijďte podpořit naše kandidáty ve volbách, které se uskuteční již tento pátek a sobotu.

Hnutí SPD má nové webové stránky: www.spd.cz

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.