Rozvoral (Úsvit): Dokážeme se ještě v dnešní době podívat sami sobě do očí?

23.06.2014 9:56

Někteří z nás určitě ano a užívají si to plnými doušky, jen nevím, zda vědí co je to černé svědomí. Někoho tíží více, někoho méně a jsou mezi námi i takoví, které netíží vůbec, i kdyby provedli tu největší zvrácenost, která se dá provést.

Rozvoral (Úsvit): Dokážeme se ještě v dnešní době podívat sami sobě do očí?
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Takoví lidé musí mít krásný a klidný život bez stresu a bez jakékoli obavy ze svého jednání. No, a pokud by se snad náhodou na ně něco nekalého provalilo, tak budou zapírat i nos mezi očima. Mezi těma očima, do kterých se bez skrupulí úplně klidně podívají, jako by se nechumelilo.

Že by se snad někdo v tomto článku našel? Ano může se to stát, ale bude to pouze ten, který je ochoten nést za své činy zodpovědnost a postavit se k jakémukoliv problému čelem. Takovýchto lidí je třeba si vážit, ti druzí si to nezaslouží, i kdyby se nám snažili o sobě napovídat nejkrásnější pohádky a naslibovat hory s horákama. Jsou to lidé sebestřední a sobečtí, kteří si váží jen sami sebe a ostatní jsou pro ně jen póvl, který využívají pouze ke svému prospěchu a po jeho naplnění ten póvl dokáží ještě odkopnout, aby se snad o kořist nemuseli dělit.

Má-li být společnost alespoň trochu zdravá a na úrovni, mějme k sobě úctu, nehrabejme jen sami pro sebe a pokusme se jeden druhému pomáhat. Ten kdo z nás to dokáže, mi dá určitě za pravdu, že je život potom smysluplnější a veselejší. Samozřejmě, že si smysl života každý vysvětluje po svém a kde pro někoho je to solidarita a úcta k druhému, u toho druhého to může být právě ta hrabavá sebestřednost a sobeckost. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …