Rozvoral (Úsvit): Už se za terorismus v řadách Islámského státu nestydí!

03.12.2014 18:15

Není to tak dlouho, co své tváře skrývali pod maskami. V současné době se už ale cizinci bojující v řadách teroristické organizace Islámský stát hrdě ukazují.

Rozvoral (Úsvit): Už se za terorismus v řadách Islámského státu nestydí!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Počet těch, kteří si zvolili tento osud, se podle expertů pohybuje okolo tří tisíc a ve větší míře se jedná o příznivce pocházející ze západní Evropy. Zřejmě nejvíce západoevropských rekrutů Islámského státu pochází z Francie a to zhruba tisícovka a nejde přitom jen o potomky muslimských přistěhovalců, někteří z nich mají dokonce i židovské kořeny. 550 lidí se do bojů v Sýrii a Iráku zapojilo také z Německa a kolem 500 bojovníků v řadách Islámského státu má i britské občanství.

Pokud si někdo myslí, že do Sýrie odcházejí bojovat převážně nevyrovnaní mladíci z řad přistěhovalců tak je na velkém omylu. Skutečnost je mnohem složitější a podle francouzské vládní komise to mohou být i mladé dívky, které se dobře učí ve škole a chodí do tanečního kroužku. Tyto dívky z nenadání změní své oblékání i styl života a odvrhnou své přátelé. Rekruti přijíždějící na místo jsou prý při iniciačním ceremoniálu rychle konfrontováni s brutalitou prostředí, načež jsou donuceni získat čtyři nebo pět svých kamarádů prostřednictvím sociálních sítí. Je zjevné, že jsou tito cizinci ze Západu využívány hlavně k propagandě a do budoucna to může být pro Evropu velký problém.

Západoevropské země se v současné době snaží hledat různé způsoby, jak se tomuto novému nebezpečí bránit. Některé země uvažují o tom, že by takovéto osoby mohli přijít o občanství, jiné, například Němci chystají zákon, který by umožňoval lidem podezřelých z podpory terorismu odebrat pas a nově také označit občanský průkaz, na který mohou Němci cestovat do Turecka. Britské úřady by mohly takovým osobám nařídit přestěhování do jiné části země. Toto opatření ale budí značné kontroverze.

Česká republika má v tomto směru prozatím velkou výhodu, jelikož do současné doby nebyly zaznamenány žádné informace, které by dokazovaly, že by v řadách Islámského státu bojovali nějací naši bojovníci. Je k tomu ale potřeba dodat slovo zatím, protože chování některých našich vládních politiků a celé Evropské unie ohledně imigrace spěje k tomu, že ten čas zřejmě nadejde také – bohužel.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.