Rozvoral (Úsvit): Vánoční štěstí a veselí se nedá koupit

17.12.2014 22:34

Pro to, abychom si nejkrásnější svátky v roce užili šťastně a vesele, není potřeba využívat lákadel obchodníků a lichvářských společností, jelikož po tří královském prozření, kdy se uklidí veškerá vánoční výzdoba, zůstávají těm, co neodolají, zbytečně jen oči pro pláč.

Rozvoral (Úsvit): Vánoční štěstí a veselí se nedá koupit
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Stále častěji si totiž někteří z nás ke konci roku půjčují několik tisícovek korun v naivní víře, že si tím zaplatí vánoční štěstí a veselí. Chápu to, jelikož nás obchodníci již od října masírují svými upoutávkami na to nejkrásnější a nejlepší zboží, které by každý z nás měl mít a novináři nás v tom ještě utvrzují svými statistikami, kolik že každá rodina utratí za vánoční dárky a jídlo, které nesmí chybět na prostřené vánoční tabuli. Spousty rodin se chce veškerým těm statistikám vyrovnat a tak si půjčují a na to, jak to budou splácet, již nemyslí. Hlavně, když bude stromeček obklopen dárky a stůl se bude prohýbat pod tíhou dobrot, které se stejně nemohou dát sníst a zbytečně se vždy potom spousty jídla vyhodí nebo se nebezpečně přejídáme. Nehledě na to, že jsme ještě ve stresu, zda jsme nakoupili vše co je potřeba.

Vánoce lze určitě prožít šťastněji a veseleji tím, že sebereme odvahu na ignoraci vlezlé reklamy a uděláme si vánoční svátky jednou bez prostředníků tak, že nepůjdeme s davem, který bloudí mezi regály supermarketů a místo toho budeme v klidu čekat na Ježíška. Na Boží hod a na Štěpána se potom setkáme se zbytkem rodiny a s přáteli, na což v roce nezbývá moc času stálou snahou o živobytí, jelikož to v dnešní době není jednoduché.

Vánoce jsou svátky klidu, tak i příprava na ně by měla být bez stresu. Nejdůležitější je, abychom je prožili v rodinné pohodě s těmi nejbližšími a abychom si řádně odpočinuli a nabrali fyzické a psychické síly pro další fungování na cestě životem.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…