Rozvoral (Úsvit): Za českou zabijačku hrozí pokuta, ale porážka halal nevadí!

23.01.2015 4:30

Kam až chceme „multi-kulti“ politikům z Evropské unie ustupovat? Co si na nás ty pomazané sluníčkářské hlavy ještě vymyslí?

Rozvoral (Úsvit): Za českou zabijačku hrozí pokuta, ale porážka halal nevadí!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Pokud to bude takto pokračovat a budeme stále strkat hlavu do písku, tak se budeme v budoucnu ještě pořádně divit. Udělají si z nás opravdu jen tupé ovce (pokud již jimi nejsme), které jim všechno odkývají a ještě jim za to budeme tleskat, jak se o nás za naše těžce vydělané peníze hezky pěkně starají.

Vždyť toto už je opravdu do nebe volající. Celá desetiletí si v našich končinách společně pochutnáváme na takzvané zabijačce, bez které jsme si ještě před několika roky nedovedli život na vesnici ani představit a najednou jí budeme moci dělat jen v rodinném kruhu a bez přátel, aby se náhodou při veřejné „žranici“ někomu neudělalo šoufl a náhodou se nenakazil něčím nehygienickým.

Je to opravdu nehorázné zvláště pak při pomyšlení na všechny ty výjimky při porážce stylem halal (tzv. Zabíha), při které musí být zvíře podříznuto muslimem za recitace modlitby a to záměrně bez předchozího omráčení (aby tu modlitbu slyšelo). Zvíře tak umírá i několik minut a je při takovéto porážce při plném vědomí. Ačkoli je tento způsob ke zvířeti velmi krutý a byl i v mnoha státech zakázán, byla mu v ČR udělena v roce 2010 výjimka Ministerstvem zemědělství v zákoně o ochraně zvířat, kdy se nadřadil islám nad ochranu zvířat.

Další výjimku obdržela tato rituální porážka od samotné Evropské unie a to z hygienických a právních předpisů, podle které musí být porážka provedená po omráčení zvířete a kde předpis vyžaduje podvázání jícnu, aby se zabránilo tomu, že střevní a žaludeční obsah přelije maso. Tím může dojít ke kontaminaci masa žaludečním a střevním obsahem, kde roste riziko kontaminace např. bakterií Escherichia Coli, která může způsobovat život ohrožující infekce, nebo těžká poškození ledvin zvláště u dětí.

Celé to zavání obrovskou diskriminací vůči nám všem co si čas od času se svými přáteli a sousedy pochutnáváme na starých českých vepřových hodech, které mají opravdu daleko nejen k halal praktikám, ale také hlavně k velkochovům hospodářských zvířat, kde se chovají v hrozných podmínkách a pak se s nimi ještě sadisticky zachází na jatkách!

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.