Rozvoral (Úsvit): Ze starosty, hejtmana a senátora, politickým trafikantem

10.11.2014 7:33

Takto by se dalo stručně okomentovat jednání středočeské oranžové květiny, která se musela o Josefa Řiháka, což byl ještě nedávno sběratel politických funkcí nějakým způsobem postarat.

Rozvoral (Úsvit): Ze starosty, hejtmana a senátora, politickým trafikantem
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Jak jinak si vysvětlit to, že ho středočeští radní jmenovali předsedou krajské komise pro majetek, což je ze zákona tabulkově placená funkce s měsíčním platem kolem 55.000,-Kč hrubého, kterou před ním zastávala mimochodem také bývalá hejtmanka za oranžovou květinu Zuzana Moravčíková (ta po nuceném odchodu pana Řiháka z vedení kraje obsadila post radní a stala se náměstkyní pro investice)?

Vysvětlení je jednoduché. Pojďme ale postupně. Před nedávnem pana Řiháka odvolalo proti jeho vůli středočeské vedení ČSSD z funkce hejtmana a to údajně proto, že často postupoval podle svého, neradil se s okolím a také proto, že se nechtěl vzdát sezení na více židlích najednou (hejtman Středočeského kraje a senátor). Mimochodem tyto funkce se poctivě nedají v žádném případě dohromady zvládnout (netýká se odměn, ty se samozřejmě zvládnout dají a velice dobře), jedině pokud by byl člověk něco jiného než člověk a to i přes to, že takovýchto nadlidí má oranžová květina ve svých řadách více, což ostatně všichni moc dobře víme.

Krajské vedení zřejmě v koutku duše doufalo, že nebude mít pan Řihák problémy s obhajobou senátorského křesla, případně se získáním funkce starosty Příbrami. Co se ale nestalo. V příbramském zastupitelstvu obhájila oranžová květina pouze čtyři křesla z původních jedenácti, takže byla odejita do opozice a senátorské křeslo mu také nebylo souzeno. Při jeho obhajobě skončil v prvním kole až na třetím místě. No a co s takovým sociálnědemokratickým nadčlověkem, když toho pro partaj tolik vykonal a tolika funkcí rozumí. Přece ho nenecháme na holičkách.

Ještě, že si prozřetelně středočeská oranžová květina nechala otevřená vrátka politické trafiky a post předsedy krajské komise pro majetek do současné doby po odchodu paní Moravčíkové nikým neobsadila. Ty otevřená vrátka se teď náramně hodila. Vlastně se tím panu Řihákovi jeho straničtí kolegové omluvili za to, že ho slušně řečeno vykopli z funkce hejtmana pro častou nespolupráci a nadlidskost. Všichni si asi moc dobře pamatovali, jak tehdy pan Řihák odcházel z jeho posledního zasedání krajského zastupitelstva s lítostivými slzami v očích. Teď po nějaké době mu je jeho straničtí kolegové vlili do očí znovu, tentokráte to ale byly slzy štěstí.

Nebuďme ale až zas tak bláhoví a řekněme si na rovinu, co zřejmě stojí v pozadí této politické trafiky. Celé to divadlo s výměnami funkcí na Krajském úřadě a role pana Řiháka je zřejmě jen komedie o tom, aby se po nějaké době vrátili k moci lidé napojení na MUDr. Davida Ratha. Muselo se přece vymyslet něco, co by překonalo krizovou dobu vyšetřování velkého korupčního skandálu s krabicí od vína napěchované miliony! Korupční bublina splaskla a tak se mohou lidé napojení na pana doktora opět chopit moci a vládnout Středočeskému kraji!

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce