Rut (SZ): Kemp Pražačka v ohrožení

15.02.2016 15:16

Zítra 16. 2. od 15 hodin se uskuteční jednání zastupitelstva MČ Praha 3, které projedná stanovisko MČ k zástavbě bývalých pozemků Českého rozhlasu v Jeseniově ulici 38.

Rut (SZ): Kemp Pražačka v ohrožení
Foto: Žižkov (nejen) sobě
Popisek: Ondřej Rut, předseda klubu zastupitelů Žižkov (nejen) sobě

Zastupitelstvo bylo svoláno na základě žádosti podle zákona o hl. m. Praze, kterou podepsalo 410 občanů MČ. Veřejnosti se nelíbí, že na místě bývalých budov Českého rozhlasu má vyrůst bytový komplex o tři patra vyšší než střechy sousedních domů v Jeseniově ulici a západní cíp Vrchu sv. Kříže (parku Parukářka).

Vedení radnice se stavbou souhlasí.

Podrobné informace k plánované stavbě jsou dostupné na www.za-parukarku.cz. Petici proti zástavbě na těchto stránkách online podepsalo k dnešnímu dni 359 občanů.

V souladu s požadavky petice požaduje klub zastupitelů Žižkov (nejen) sobě, aby investor studii přepracoval a snížil stavbu v západní části o tři podlaží na výškovou kótu 266 m. n m. (tj. na úroveň dětského hřiště a střechy sousedního domu v Jeseniově ulici).

Tématem zastupitelstva se může stát i situace kolem kempu na Pražačce. Nový ředitel Sportovního a rekreačního areálu Pražačka (SaRAP), příspěvkové organizace MČ Praha 3, odmítl obnovit nájemní smlouvu provozovateli a majiteli kempu na Pražačce (Camp Žižkov Prague). Podle informací od provozovatele a majitele kempu SaRAP odmítá jednat o ceně za pronájem a podmínkách dalšího provozu kempu. Unikátní místo střetávání turistů a místních obyvatel s kvalitním kulturním programem v přírodním prostředí uprostřed Prahy je tak v ohrožení. Pravé důvody neobnovení nájmu nebyly vedením SaRAP sděleny. 

Zítra od 14:30 proběhne před radnicí shromáždění občanů nespokojených s plánovanou stavbou na Parukářce a s ohrožením dalšího fungování kempu na Pražačce.

Očekáváme, že zastupitelstvo neodbyde žádost čtyř stovek občanů formálním usnesením, přehodnotí původní stanovisko Rady MČ a vysloví s předimenzovanou stavbou nesouhlas. Věřím také, že se dokáže postavit za další fungování kempu na Pražačce a férové podmínky pro jeho provozovatele,“ komentuje nadcházející události Ondřej Rut (SZ), předseda klubu zastupitelů Žižkov (nejen) sobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…