Rut (SZ): Radnice lavíruje kolem developerského projektu na Parukářce

06.01.2016 19:46

Na místě bývalých studií Českého rozhlasu u Jeseniovy ulice má vyrůst sedmipatrový dům.

Rut (SZ): Radnice lavíruje kolem developerského projektu na Parukářce
Foto: Žižkov (nejen) sobě
Popisek: Ondřej Rut, předseda klubu zastupitelů Žižkov (nejen) sobě

Starostce Prahy 3 Vladislavě Hujové (TOP 09) to nejdřív nevadilo. Díky hlasitému protestu veřejnosti na únorové prezentaci projektu ale otočila a kladný postoj se změnil v nesouhlasné stanovisko. Radnice požádala o redukci stavby, aby nepřesahovala průběžný terén Parukářky.

Investor proto v létě přišel s již čtvrtou variantou studie, ve které snížil budovy o jedno podlaží. Základní požadavek tím ale nesplnil, budova stále překračuje úroveň dětského hřiště na Parukářce o tři podlaží. Starostka redukci pokládá za dostatečnou. Podle jejích slov developer ustoupil už dost – původně chtěl stavět dokonce pater deset.

Starostka by jen obtížně dokázala politicky prosadit souhlasné stanovisko dokonce i u svého koaličního partnera ČSSD. Rozhodla se proto zřejmě, že stanovisko nebude vydávat žádné a nechá pokud možno potichu vydat stavební povolení. Od předimenzované stavby si pak umyje ruce argumentem, že se strany na radnici nedokázaly shodnout.

Představa o rozvoji Žižkova nemůže být závislá na tom, jak moc už developer ustoupil. Ten může na počátku požadovat třeba mrakodrap. Nová zástavba má respektovat hladinu střech okolních domů, reagovat na morfologii terénu a nezasahovat do pohledů z parku. Na rozdíl od všech ostatních staveb máme na tento nový dům vhlížet z Parukářky vzhůru. To je věc, kterou musí developer změnit. Pár pater mu k tomu ještě chybí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.