Rut (ŽNS): Starostka Hujová uzavření školky s nikým nekonzultovala. Jde o neuvážené rozhodnutí

21.05.2015 13:50

Mimořádné zastupitelstvo na Praze 3: opozice a rodiče za záchranu školky v Bukové ulici

Rut (ŽNS): Starostka Hujová uzavření školky s nikým nekonzultovala. Jde o neuvážené rozhodnutí
Foto: Žižkov (nejen) sobě
Popisek: Ondřej Rut, předseda klubu zastupitelů Žižkov (nejen) sobě

MČ Praha 3 zavírá fungující školku v Bukové ulici na Jarově, přestože nedokáže uspokojit poptávku po umístění dětí pro příští školní rok. Opozice proto vyvolala mimořádné zastupitelstvo, které proběhne v pátek 22. 5. od 14:00 hodin na radnici Prahy 3, Havlíčkovo nám. 9.

Oficiálním důvodem pro rušení školky je její údajný havarijní stav a záměr radnice postavit na pozemku školky nové zařízení jeselského typu pro děti mladší tří let. Tento záměr však není projektově připravený a reálný termín zahájení stavby jde za horizont konce příštího školního roku. Navíc budování jednoho zařízení pouze pro děti mladší tří let ukazuje na nepromyšlenost koncepce předškolního vzdělávání na Praze 3. Technický stav současného objektu nebrání jeho dalšímu provozu.

„Uzavření školky a nevypsání zápisů pro příští školní rok nebylo schváleno žádným usnesením rady nebo zastupitelstva. Jde o neuvážené rozhodnutí, za nímž stojí starostka Vladislava Hujová a radní pro školství Jaroslava Suková (obě TOP09), které ho dopředu nekonzultovaly s vedením MŠ ani rodiči a veřejností. Toto rozhodnutí chceme zvrátit, školka může příští rok fungovat, dokud nebude rozhodnuto, co bude s objektem a jak se bude řešit situace s dětmi a personálem,“ uvedl předseda klubu zastupitelů Žižkov (nejen) sobě Ondřej Rut.

„Optimálním a ekonomicky nejvýhodnějším řešením se do budoucna jeví taková rekonstrukce stávající budovy MŠ Buková, která by umožnila provozování mateřské školky rozšířené o třídy pro děti mladší tří let,“ uvedla Lýdia Říhová, členka výboru pro výchovu a vzdělávání za ŽNS.

MŠ Buková se specializuje na péči o děti s alergiemi a respiračními poruchami. Péči, kterou tato školka poskytuje, není v tuto chvíli schopné zajistit žádné jiné zařízení. Většina dětí z MŠ Buková byla zapsána do MŠ Na Vrcholu, kam odešla i část pedagogického personálu. Ostatní však stále nevědí, co s nimi bude a zda budou mít po prázdninách práci.

Podklad pro jednání zastupitelstva včetně obsáhlé důvodové zprávy a architektonických studií k dalšímu nakládání s objektem MŠ Buková lze stáhnout zde: http://www.uschovna.cz/zasilka/FBFPYXJRPW77K3L8-X9I/

VIDEO pozvánka na zastupitelstvo: https://youtu.be/DVFDrwKpO_s

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…