Růžička (TOP 09): Jsme v poločase

08.10.2016 21:04

Tři kandidáti TOP 09 postoupili ve svých obvodech do druhého kola senátních voleb. Tomáš Czernin v obvodu Jičín, Jiří Růžička v Praze 6 i Jiří Holubář v Praze 10 poděkovali svým voličům a zároveň je požádali, aby je podpořili i příští týden.

Růžička (TOP 09): Jsme v poločase
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Jsme v poločase. Možná vedeme 3:1, ale vyhráno nemáme. Máme skvělý tým a spoustu diváků na své straně, tak ještě vydržet do druhého poločasu,“ řekl ředitel gymnázia Jiří Růžička, který na Praze 6 získal 42,31 procent hlasů.

Svým voličům poděkoval i Tomáš Czernin a Jiří Holubář. „Jsme opět na startovní čáře, moc prosím, aby přišli i voliči ostatních stran,“ řekl místostarosta obce Dymokury Tomáš Czernin, kterého doplnil lékař Jiří Holubář: „Věřím, že ve 2. kole oslovím všechny voliče, kteří si myslí, že se poctivá práce vyplatí.“

Předseda Miroslav Kalousek poděkoval všem, kteří v pátek a sobotu šli k volbám. „Dovolte mi jako předsedovi TOP 09 poděkovat voličům za důvěru, kterou nám dali tím, že nás volili v krajských i senátních volbách. Chci slíbit, že i tam, kde jejich volba nepovede k uplatnění výkonné moci, tak jejich hlas nepřijde nazmar. Bude silou, se kterou budeme pracovat. Politika je běh na dlouho trať,“ řekl Miroslav Kalousek.

Podle sobotních výsledků TOP 09 získala v krajských volbách stejný počet mandátů jako před čtyřmi lety. V roce 2012 TOP 09 obsadila v krajských zastupitelstvech 19 křesel, stejný počet zřejmě bude mít i po letošním hlasování.

Miroslav Kalousek upozornil, že výsledek mohl být lepší, podepsala se na něm nízká volební účast. Strany – včetně TOP 09 – podle něj nedokázaly své voliče přesvědčit, aby přišli k volbám. „My víme, že voliče v krajích máme. Tentokrát jim volby nestály za to, aby se vydali do volební místnosti. To je naše chyba. Musíme umět vysvětlit, proč je tak důležité k volbám jít a dát nám svůj hlas,“ řekl Miroslav Kalousek.

Přesvědčit sympatizanty, aby příště k volbám přišli, označil za výzvu, která před TOP 09 nyní stojí. Navázal na sportovní terminologii tří úspěšných senátních kandidátů.

„Vstupujeme do druhého poločasu, který skončí volbami v roce 2017. Nepochybuji, že TOP 09 jako strana, která vyznává svobodu a demokracii, uspěje. Česká republika si to zaslouží,“ dodal předseda TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).