Rys (STAN): Povolební spolupráce v Bruntále je stabilní a korektní

23.03.2015 8:21

Prvních sto dní koaličního působení na bruntálské radnici nepřineslo žádné otřesy, stejně jako v dalších moravskoslezských obcích a městech, v jejichž čele stojí lidé z hnutí STAN nebo ze spolupracujících subjektů.

Rys (STAN): Povolební spolupráce v Bruntále je stabilní a korektní
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Bruntálu Petr Rys

Jak povolební spolupráci v Bruntále hodnotí starosta města Petr Rys (STAN)? „Vhledem k tomu, jak probíhají jednání nejen v radě města, hodnotím dosavadní fungování koalice jako konstruktivní, stabilní a korektní,“ řekl bruntálský starosta.

Už na sklonku minulého volebního období nejednou zdůraznil, že za důležitou pro město považuje kontinuitu při realizaci záměrů. Tento předpoklad se podařilo naplnit, takže všechny akce přecházející do nového volebního období běží podle plánu. „Zatím nejvýznamnější investiční akcí, dokončenou už v tomto období, je rekonstrukce kulturní památky Petrin. Další podstatné investiční akce, jako je stavba dopravního terminálu nebo revitalizace sídliště Dolní, jsou stále v běhu, ale jejich dokončení je už jen otázkou měsíců,“ řekl starosta.

„Kromě toho se podařilo prakticky bezproblémově schválit rozpočet města, nastartovat činnost odborných komisí rady města, výborů zastupitelstva, začít se zateplením budovy městského úřadu, kompletně obsadit lokalitu rodinných domků Skrbovická a zahájit jednání o využití dalších ploch k zástavbě a v neposlední řadě zpracovat a podat řadu dalších žádostí o dotace, které mají naději na úspěch,“ uvedl Petr Rys.

A co je pro něj prioritou pro nejbližší období? „Rozhodně dělat vše pro to, abychom měli co nejdříve obchvat a nová pracovní místa. A také pokračovat v obnově infrastruktury města, revitalizaci veřejných ploch a zateplování veřejných budov,“ dodal starosta Bruntálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…