SLK: Lyžařský areál Ještěd by měl sloužit především libereckým občanům

06.07.2014 6:40

Lídr liberecké kandidátky Starostů pro nadcházející komunální volby v Liberci a kandidát na primátora Michal Hron se chce po volbách zasadit o rozšíření lyžařských svahů areálu Ještěd a o jejich větší využití.

SLK: Lyžařský areál Ještěd by měl sloužit především libereckým občanům
Foto: Starostové pro Liberecký kraj
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

Součástí plánu Starostů pro Liberecký kraj (SLK) je mimo jiné cenově zvýhodněné lyžování v pracovních dnech a cenově zvýhodněný pronájem lyžařského vybavení dětem pro školní výcvikové kurzy.

Lyžařský areál v bezprostřední blízkosti města, k němuž se lidé mohou pohodlně dostat hromadnou dopravou, je jedinečný. Starostové chtějí areál udržet a dále rozvíjet tak, aby primárně sloužil místním občanům. „Je třeba si uvědomit, že se u nás nejedná o horské středisko s ubytováním a dalším příslušným servisem, ale o středisko příměstské. Když na to přijde, lidé si mohou zalyžovat i během pracovního týdne, a my jim, společně s vedením Sportovního areálu Ještěd, chceme vytvořit takové podmínky, aby této možnosti mohli využívat více než doposud,“ říká lídr Starostů pro podzimní komunální volby a kandidát na primátora Liberce Michal Hron.

Ještědský areál je určen především pro středně pokročilé a pokročilé lyžaře, začátečníkům a dětem slouží Pláně a Bucharka. Základní problém spočívá podle Starostů v tom, že přepravní kapacita lanovek a vleků převyšuje kapacitu sjezdovek, což s sebou nese i nemalá bezpečnostní rizika. Starostové proto chtějí rozšířit Libereckou sjezdovku a tím kapacitu i bezpečnost celého areálu zvýšit.

Další překážkou pro plné využití kapacity areálu je cena jízdného. „Zvlášť během týdne je cena permanentek vysoká. Je na místě jízdné upravit tak, aby na Ještědu lyžovalo více lidí i ve všední dny. Poklesu příjmů se přitom není třeba obávat - snížení jízdného bude kompenzovat vyšší počet lyžařů,“ říká Květa Vinklátová, kandidátka Starostů pro podzimní komunální volby.

V areálu jsou poskytovány také různé doplňkové služby. Jedná se mimo jiné o pronájem lyžařského vybavení, jenž v současné době zajišťují externí nájemci půjčoven. Jelikož se jedná o ziskovou službu, Starostové chtějí, aby půjčovny provozovala přímo městská společnost Sportovní areál Ještěd. 

Starostové chtějí získat pro myšlenku využívání sjezdařského areálu místní obyvatele a ředitele škol. „V době, kdy rodiny šetří a nemohou si dovolit posílat své děti na drahé lyžařské výcviky, chceme, aby školy využívaly ještědský areál. Rodina by nemusela platit ubytování a stravu mimo domov, což je nezanedbatelná úspora. Ke snížení nákladů navíc přispěje také cenově zvýhodněná zápůjčka lyžařského vybavení. Lyžařské výcviky se tak stanou dostupné pro každého“, uzavírá Michal Hron, kandidát SLK na primátora Liberce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Starostové pro Liberecký kraj

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.