SLK představili kandidáty do podzimních komunálních a senátních voleb

09.08.2014 11:01

Po čtyřech letech občané naší republiky půjdou opět k volebním urnám, aby si zvolili zástupce do svých obecních zastupitelstev. Zároveň s komunálními volbami bude část voličů Libereckého kraje volit i svého zástupce do Senátu Parlamentu České Republiky. Jedná se o volební obvod č. 36 - Česká Lípa.

SLK představili kandidáty do podzimních komunálních a senátních voleb
Foto: Starostové pro Liberecký kraj
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

Komunální volby

Politické hnutí Starostové pro Liberecký kraj, které vzniklo v roce 2008 jako seskupení starostů a dalších komunálních politiků, se účastnilo již obecních voleb v roce 2010, kde mělo přímé zastoupení či podporovalo kandidátky ve 47 obcích Libereckého kraje. Kandidátky, které SLK podporovalo, získaly dohromady 261 zastupitelů z možných 620.

V nadcházejících podzimních volbách SLK podporuje 71 kandidátek v obcích a městech Libereckého kraje. Jsme velmi rádi, že do letošních komunálních voleb vstupuje s podporou SLK ještě více kandidátek než v roce 2010. „Máme zastoupení nejen ve všech velkých městech, ale také v malých obcích, kde je práce starosty stejně důležitá a náročná“, řekl Marek Pieter, předseda SLK. „Určitě se ze seznamu kandidátek přesvědčíte, že se jedná o „prověřené“ a spolehlivé kandidáty, kteří jsou připraveni pracovat ve svých obcích a městech se stejným nasazením, jako tomu bylo doposud“, dodal Pieter.

Z „okresních měst“ - Liberec zastupuje Michal Hron, který je na kandidátce jedničkou, a má tak ambice stát se primátorem. V Jablonci nad Nisou kandiduje člen SLK Petr Tulpa, a to na prvním místě kandidátky s názvem Domov nad Nisou. Lena Mlejnková, dosavadní místostarostka Semil, bude vést kandidátku Volba pro Semily a poslední „okresní město“ Česká Lípa bude zastupovat Tomáš Vlček na kandidátce Starostové pro Liberecký kraj.

Pro letošní komunální volby schválil sněm SLK následující teze:

  • Zveřejňování smluv (podpora Registru smluv)
  • Veškeré materiály do zastupitelstva na webu obce/města
  • Majetková přiznání zastupitelů na webu obce/města
  • Maximální informovanost občanů
  • Zápisy z jednání zastupitelstva na webu obce/města
  • Transparentní účet
  • Otevřená výběrová řízení
  • Odpovědné hospodaření

Senátní volby

SLK vyslalo do boje o Senát svého dlouholetého člena a bývalého místopředsedu hnutí (této pozice se ale na jaře letošního roku vzdal právě proto, aby se mohl naplno věnovat předvolební kampani do senátních voleb) Jiřího Voseckého, který od roku 1996 působí jako starosta obce Okrouhlá. „Mým krédem vždy bylo, že namísto velkých slov a frází by za každým, kdo pracuje v jakékoliv volené funkci, ať na úrovni komunální, krajské, či politiky nejvyšší, měly být vidět výsledky jeho práce“, říká Jiří Vosecký, který zároveň vykonává funkci předsedy Svazku obcí Novoborska a je také členem rady Euroregionu Nisa. „Jsem velmi rád, že máme svého kandidáta, který má maximální důvěru členů a podporovatelů SLK. Jiří Vosecký pracuje velmi dlouho na komunální úrovni, má ty nejlepší předpoklady a zkušenosti, aby se stal na podzim tohoto roku senátorem“, uzavírá předseda SLK, Marek Pieter.

Termín voleb do obecních zastupitelstev a zároveň do Senátu ve volebním obvodu Česká Lípa je 10. – 11. října 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Starostové pro Liberecký kraj

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.