SMKČ: Několik slov k obyčejným lidem

27.11.2014 21:21

Prohlášení III. sjezdu Svazu mladých komunistů Československa.

SMKČ: Několik slov k obyčejným lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Svaz mladých komunistů

Vážení obyčejní lidé, přátelé,

rozhodli jsme se napsat Vám několik slov, protože zastupujeme organizace, které usilují o prosazování Vašich objektivních zájmů. Nečiníme tak ani kvůli slibům, ani pro lukrativní pozice v Parlamentu či v jiných výhodných pozicích. Důkazem toho, že naše slova nejsou planá, je fakt, že jsme žádné takové posty nezastávali a nezastáváme. Všichni z nás pocházejí ze stejného nebo podobného sociálního prostředí jako Vy. Koho máme na mysli „obyčejnými“ lidmi? Zejména dělníky, ostatní zaměstnance, nezaměstnané, většinu učňů a studentů (kromě tzv. zlatomládežníků), důchodců (kromě rentiérů), rolníků a některé další osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ). Tedy většinu národa a lidí, žijících v naší vlasti, kteří jsou zbídačováni, vykořisťováni a utlačováni současnou kapitalistickou mocí a jejím státem.

I když se snažíme hájit Vaše zájmy, netvrdíme, že jsme Vašimi reprezentanty, kteří mluví Vaším hlasem. Nikdo takový v naší zemi zatím není, byť existuje řada i vysloveně režimních stran a hnutí, které se v současnosti zaštiťují Vaším jménem. Skutečnost je však taková, že zájmy a práva většiny společnosti žádná z velkých a větších stran nehájí a hájit nemůže. Všechny jsou příliš spjaty, provázány se současným systémem a jeho státem. O co více slov o demokracii, dělnících a sociálních otázkách mají ve svých názvech a programech, o to více tato slova v praxi popírají. Proto dochází k pozvolnému, ale trvalému úpadku Vaší životní úrovně, sociálního, politického a kulturního postavení, základních práv.

Zmíněné politické strany se ve skutečnosti o obhajobu Vašich zájmů a práv ani nesnaží. Naše snaha, jak jsme přiznali, zatím není tolik úspěšná zejména z toho důvodu, že se nám nedaří ve větším měřítku zapojit do naší činnosti Vás. Otevřeně říkáme, že naším cílem je obnovení pokrokového, dělnického hnutí v českých zemích. Jedním ze základních předpokladů tohoto kroku je však přímé zapojení dělníků, ostatních zaměstnanců a většiny národa vůbec do jeho činnosti. A to v celé její široké škále – od spolupráce s třídními, nikoliv zrádcovskými odbory, sympatizantství a účasti na aktivitách rodícího se nového, Vašeho hnutí, až po přímé angažmá, členství v tomto hnutí. Bojovat za Vaše zájmy bez zapojení Vás samotných není možné, bylo by to pouhou frází.

Nabízíme Vám zpočátku alternativní informační zdroje, webové stránky, facebook, inzerce, časopisy, letáky a plakáty. Nečekáme a nebudeme čekat, až přijdete za námi. Snažíme se dělat i v této oblasti první kroky. Neslibujeme Vám krátkodobě ani modré z nebe. Cesta vzniku nového hnutí, skutečně hájícího zájmy většiny lidí, není v tomto nelidském kapitalistickém systému nikterak jednoduchá. Jsme však přesvědčení o tom, že ona jediná může vést ke skutečnému osvobození Vašich životů, k pronikavému zvýšení Vašich práv, životní úrovně, volného času, možností a rozhodovacích pravomocí. Pouze na této cestě můžeme vybojovat navrácení vlády do rukou většiny lidí, nikoliv naopak, jak je tomu nyní.

Bez Vás jsou ale tyto kroky nemožné. Zapojte se do široké škály našich činností, po boku lidí, kteří myslí, cítí a pocházejí z podobných poměrů jako Vy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SMKČ

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice