SPD: Vyjadřujeme soustrast rodinám obětí teroristického útoku v britském Manchesteru

24.05.2017 9:46

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura SPD pro tento týden.

SPD: Vyjadřujeme soustrast rodinám obětí teroristického útoku v britském Manchesteru
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

1.) Hnutí SPD vyjadřuje hlubokou soustrast rodinám a blízkým obětí teroristického útoku v britském Manchesteru. Desítky mrtvých a raněných jsou bilancí teroristického vraha. V této souvislosti naše hnutí zásadně odsuzuje snižování bezpečnosti v ČR, tedy také propagaci islámu, ke které dochází na českých školách, včetně českých univerzit. Islám je zde lživě prezentován jako mírumilovné a tolerantní náboženství. Je to účelová lež, která má připravit cestu k islamizaci Evropy. Hnutí SPD odmítá ideologii politického islámu a naším zásadním programovým heslem je NE ISLÁMU, NE TERORISTŮM.

2.) Hnutí SPD odmítá přijetí eura v ČR a v této souvislosti jednoznačně odmítáme plány předsedy vlády Bohuslava Sobotky zrychlit proces přijímání eura. Je naprosto nepřijatelné, aby o takovém kroku bylo rozhodnuto bez celostátního referenda. V této souvislosti je nutné připomenout, že tato vláda nepřijala zákon o celostátním referendu, přestože byl součástí programového prohlášení vládních stran. Jde o podvod na voliče, který má zajistit, aby bylo rozhodnuto nezávisle na vůli občanů. Přijetí eura bez souhlasu občanů v referendu je zradou zájmů České republiky.

3.) Hnutí Svoboda a přímá demokracie jednoznačně odsuzuje nátlak Evropské komise na Maďarsko a Polsko. Tento nátlak se týká přijímání imigrantů na základě kvót. Česká vláda již přes odpor ze strany SPD a většiny občanů ČR odsouhlasila přijetí 6 059 imigrantů a vyčlenila pro to 520 milionů ze státního rozpočtu. SPD považuje za zásadní ve věci nelegální imigrace podpořit Polsko a Maďarsko a jednotně na bázi Visegrádské čtyřky (V4) odmítnout nést důsledky imigrační politiky EU. K tomuto je však potřeba změnit složení současné české vlády. Vyzýváme občany k co největší účasti v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny a k podpoře hnutí SPD.

4.) Výměnu ministra financí a místopředsedy vlády Andreje Babiše a ministryně školství Kateřiny Valachové, kvůli finančním skandálům na ministerstvu školství, považuje SPD za nedostatečné řešení vládní krize. SPD považuje za nutné naplnění prohlášení premiéra o demisi celé vlády. Řešením této politické krize mohou být pouze nové volby do Poslanecké sněmovny.

5.) Podepsaný kontrakt na prodej zbraní v hodnotě cca 110 miliard dolarů mezi Spojenými státy a Saúdskou Arábií považuje SPD za velkou chybu. Realizací tohoto bezprecedentně velkého zbrojního obchodu řeší Spojené státy svoje vnitřní ekonomické problémy a to na úkor stability a míru ve světě. V Saúdské Arábii vládne režim, který hrubě porušuje lidská práva, podporuje šíření radikálního islámu a vyvolává regionální konflikty, ze kterých těží islámští teroristé. Za to saúdskoarabský režim zaslouží mezinárodní sankce, včetně zbrojního embarga.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…