SPO považuje za zcela šokující účast ministra Hermana na Sudetoněmeckých dnech v Norimberku

16.05.2016 9:06

SPO považuje za zcela šokující účast a vystoupení člena Vlády České republiky Daniela Hermana na 67. Sudetoněmeckých dnech v Norimberku tento víkend

SPO považuje za zcela šokující účast ministra Hermana na Sudetoněmeckých dnech v Norimberku
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

SPO neschvaluje princip kolektivní viny, ani některé individuální excesy spojené s odsunem německého obyvatelstva v roce 1945. To nic nemění na tom, že je šokující účast ministra české vlády na tomto fóru.

SPO odsuzuje vystoupení ministra Daniela Hermana na sudetoněmeckých dnech, kdy oslovuje účastníky na „milí krajané“ a legitimizuje fakt, že sudetští Němci masově podporovali v letech 1936-1939 Konráda Henleina, nadšeně přijali okupaci ČSR a příchod Adolfa Hitlera a s ním německé říšské občanství. Zradili Československou republiku a tím také přispěli k rozpoutání druhé světové války.

Ministr tímto činem pohrdá osudy desetitisíců obyvatel českého pohraničí, kteří se museli v souvislosti s nástupem Adolfa Hitlera a Mnichovskou smlouvou vystěhovat ze svých domovů a směje se jim po letech doslova do očí.

SPO je přesvědčena, že ministr kultury by se měl místo svých pochybných prezentací věnovat řízení rezortu kultury, kterou nechává v žalostném stavu, kdy po odečtení mandatorních výdajů k církevním restitucím zbývá na podporu kultury pouze 0,65 % HDP. Pracovníci památkové péče, knihovníci, muzejníci, galeristé, členové českých divadel a orchestrů pracují za žalostných podmínek a přitom mají odpovědnost za stamilionové hodnoty, které v oblasti památek spravují a nezištně o ně pečují. O živé kultuře a nepodpoře festivalů, zejména v regionech, na kterou poukazuje svým posledním usnesením Asociace krajů ČR ani nemluvě.

Strana Práv Občanů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu