SPOLU: V nejbližších dnech podáme návrh na mimořádnou schůzi k důchodové reformě

22.05.2024 10:21 | Tisková zpráva

Poslanci zahájili sněmovní týden, a to během úterní 103. schůze 21. května. Zástupci dolní komory Parlamentu ČR zároveň s největší pravděpodobností v tomto týdnu dodají vedení Poslanecké sněmovny dostatečné množství podpisů pro svolání mimořádné schůze k projednávání důchodové reformy v dalším týdnu.

SPOLU: V nejbližších dnech podáme návrh na mimořádnou schůzi k důchodové reformě
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

„Jsme v jednacím týdnu, stále ovlivněném událostmi, které se staly na Slovensku minulý týden. Všichni si přejeme, aby se pan slovenský premiér co nejdříve uzdravil. I z těchto důvodů chceme tento týden ve Sněmovně udržet v rozumnější a poklidnější atmosféře. Naše snaha vychází i ze společného grémia, kdy na program zařazujeme body s menším potenciálem neshod. V nadcházejících dnech máme zároveň ambici podat návrh na mimořádnou schůzi, aby v novém týdnu mohl být zařazen a projednán vládní návrh důchodové reformy,“ řekl Marek Benda, předseda poslaneckého klubu ODS.

„V souvislosti s potřebou urychlit hospodářský růst České republiky jsou důležitá všechna opatření, která směřují na nabídkovou stranu ekonomiky. Jsou důležitá všechna opatření, která podporují podnikatelský sektor a v této souvislosti přicházíme s návrhem novely zákona o důchodovém pojištění, který míří na osoby samostatně výdělečně činné, které teprve začínají se svým podnikáním. Jak dobře víte, ten, kdo začíná se svým podnikáním, teprve očekává v budoucnu nějaké zisky, a proto se domníváme, že je důležité ulehčit začátky podnikání tím, že bychom vlastně pozdrželi placení záloh na sociální pojištění s tím, že by všechno zaplatil až po závěrečném vyúčtování. Takže je to opatření, které má pomoci začínajícím podnikatelům v prvních dvou letech jejich podnikání a cílí zároveň na ty, kteří nepodnikali v předchozích pěti letech,” dodal Miloš Nový, poslanec (TOP 09).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

22:12 Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.