STAN: Chceme kvalitní práci Zlínského kraje, nikoliv předstírání činnosti

20.02.2015 14:26

Jednání Zastupitelstva Zlínského kraje bylo opět poznamenáno nedůvěrou k občanům, neochotou vyjít vstříc zákonodárcům za Zlínský kraj a velkým pochybnostem nad zvládáním rozdělování dotací a schopností kvalitně řídit sociální služby ze strany kraje. Hnutí STAN považuje jednání zastupitelstva za tragický obraz vládnutí současné koalice.

STAN: Chceme kvalitní práci Zlínského kraje, nikoliv předstírání činnosti
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Zastupitelstvo v tuto chvíli neumí manažersky zvládnout posunutí svých jednání ze středy na pondělí. První den v týdnu pracujeme v regionech. Pondělní zastupitelstvo by zvýšilo efektivitu naší práce a ušetřilo mnoho času, zastupitelé tomu bohužel nerozumí,“ řekl zastupitel za STAN Petr Gazdík. Koalice v zastupitelstvu si také nedokáže představit možnost veřejnosti dívat se na přímý přenos svého jednání všem občanům. Požadavek na mediální přenášení přenosu zastupitelstva nebyl schválen.

Podle Josefa Zichy (STAN) připomíná rozdělování dotací a některé podivné přesuny a změny v přidělování příspěvků ve Zlínském kraji pohádku Pyšná princezna a my žijeme bohužel v Půlnočním království. Starostové a nezávislí mají velké obavy z dopadu na obecní rozpočty. „Získávání si popularity rozdáváním peněz svým ovečkám za cenu dalšího zhoršování rozpočtu kraje je smutné,“ dodává Zicha.

Mezi veselejší chvíle jednání patřilo, když v rozpravě ke strategii řešení romské otázky se pan hejtman vyjádřil, že je těžké Roma poznat, protože on svým vzhledem je Rom. Také mnozí opoziční zastupitelé vyjadřovali vážné pochybnosti nad způsobem řízení kraje a jeho dalšího směřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…