STAN: Jaderná fyzička Drábová diskutovala s občany Třince

21.05.2016 20:19

Začátkem května se v loutkovém sále kulturního domu v Třince uskutečnilo diskusní setkání Dany Drábové a jejich hostů s občany Třinecka.

STAN: Jaderná fyzička Drábová diskutovala s občany Třince
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Hosty populární jaderné fyzičky byli Jiří Czienciala, rektor VŠ a Petr Jančík, vedoucí katedry ochrany životního prostředí v průmyslu VŠB  a současně lídr kandidátky hnutí Starostové a nezávislí v Moravskoslezském kraji. Přítomna byla i starostka Třince Věra Pálkovská, která diskusi moderovala.

Společně byly diskutovány otázky bezpečnostní politiky, vliv jaderné energetiky na životní prostředí a možnost využívání obnovitelných zdrojů energie. Dana Drábová a její hosté odpovídali na mnohdy až odborné dotazy z řad přítomných občanů a to nejen na záležitosti týkající se jaderné energie, ale i k otázkám vývoje spolupráce s ostatními zeměmi. Nezanedbána byla i otázka vlivu na životní prostředí a reálnost výstavby jaderné elektrárny v Moravskoslezském kraji.

Na závěr se Dana Drábová se zájemci vyfotografovala. Hojná účast svědčí o velkém zájmu našich občanů o tuto problematiku a zároveň jsme byli mile překvapeni odbornými znalostmi diskutujících.

Děkujeme touto cestou jak Daně Drábové a jejím hostům, tak i veřejnosti, která se diskuse zúčastnila

Za krajský výbor STAN Moravskoslezského kraje Ladislav Honusek, tajemník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky