STAN: Kandidujeme ve všech krajích, nabízíme zkušené komunální politiky

01.08.2016 19:46

Starostové a nezávislí podali třináct kandidátních listin pro nadcházející krajské volby. Mezi kandidáty jsou starostové, radní či zastupitelé českých měst a obcí.

STAN: Kandidujeme ve všech krajích, nabízíme zkušené komunální politiky
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Dokázali jsme sestavit kvalitní kandidátku zkušených a slušných lidí v každém kraji. Naším cílem je zásadně promluvit do složení krajských rad,“ říká předseda STAN Petr Gazdík.

Ve většině krajů STAN uzavřeli memoranda o předvolební spolupráci především s regionálními uskupeními, jako je Hnutí Občané pro Budějovice v Jihočeském kraji, Starostové a osobnosti pro Moravu v Jihomoravském kraji, hnutí Východočeši v Královéhradeckém kraji, SNK ED na Vysočině, Karlovarská občanská alternativa v Karlovarském kraji či hnutí ZVUK 12 ve Zlínském kraji.

  • Kandidátní listinu pro každý kraj naleznete zde.
  • Na konci května STAN již představili své kandidáty do Senátu, jejich profily naleznete zde.

„Volební kampaň Starostů a nezávislých je regionální, protože v krajských volbách se rozhoduje o složení krajských zastupitelstev, a ta ovlivňují pouze krajskou politiku, ne celostátní. Sázíme na osobní kontakt s voliči v jejich obcích, ptáme se na jejich problémy, a diskuzi o nich budeme chtít přenést i na půdu krajských zastupitelstev,“ uzavírá Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.