STAN: Koalice Starostů jsou v obcích a městech kraje stabilní

01.03.2015 8:34

Zatímco v řadě měst a obcí už necelý půlrok od voleb do obecních zastupitelstev mají tamní koalice ke stabilitě daleko, jinak je tomu v rámci kraje tam, kde koalice utvořili Starostové a nezávislí (STAN) nebo subjekty, které s hnutím spolupracují.

STAN: Koalice Starostů jsou v obcích a městech kraje stabilní
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

V žádné z obcí Moravskoslezského kraje, kde Starostové a spolupracující subjekty po podzimních komunálních volbách tvoří koalice, nenastalo koaliční rozkolísání natož rozpad, jak se stalo například ve Frýdku-Místku. Naopak, spolupráce funguje dobře jak ve větších městech včetně Třince, kde nedávno podepsali programové prohlášení, tak v menších obcích, jak dokládají slova samotných starostů.

„Spolupracujeme v přátelském duchu na společných cílech,“ charakterizovala sedmi slovy povolební spolupráci starostka obce Nové Sedlice Zuzana Rohovská. Podobnou, dlouholetou zkušenost mají například v Hrádku. „S naším dlouhodobým koaličním partnerem je vynikající spolupráce již třetí volební období. V tomto volebním období jsme nepotřebovali žádného koaličního partnera, přesto jsme koalici vytvořili,“ řekl starosta obce Robert Borski.

Obdobně je tomu v dalších obcích kraje. Čtyřiadvacet starostovských postů v kraji získali či znovuzískali lidé, kteří kandidovali za STAN nebo jako nezávislí na společných kandidátkách se Starosty. A to z celkových osmačtyřiceti měst a obcí, kde se hnutí uvedenými způsoby ucházelo o důvěru voličů. V dalších jedenadvaceti městech a obcích z těchto kandidátek vzešli místostarostové či místostarostky.

Registrovaní příznivci hnutí STAN kandidovali i v řadě dalších obcí kraje, ovšem nikoliv již společně se Starosty či pod hlavičkou hnutí, ale na zcela samostatných nezávislých kandidátkách. Tito registrovaní příznivci STAN získali důvěru voličů a zastupitelů k výkonu funkce starosty v dalších dvaadvaceti obcích kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…