STAN: Navrhujeme zrušení dalších vln EET i vyšší platy učitelům

07.11.2017 21:34

Poslanecký klub Starostové a nezávislí už teď navrhne změny v rozpočtu na příští rok: více peněz na platy učitelů, zvýšení rozpočtu na opravu silnic nebo památek. Zároveň také navrhne zrušení 3. a 4. vlny EET.

STAN: Navrhujeme zrušení dalších vln EET i vyšší platy učitelům
Foto: STAN
Popisek: STAN

Povinnost zapojit se do elektronické evidence tržeb by se měla týkat jen větších firem, ne drobných živnostníků.

„Povinnost zapojit se do EET by se měla týkat jen firem s obratem nad 1 milion korun ročně. Zároveň navrhneme zcela zrušit chystanou 3. a 4. vlnu, protože dosavadní systém ukazuje, jak moc je nepřipravený,“ řekl předseda poslaneckého klubu STAN Jan Farský.

Poslanci za Starosty a nezávislé také navrhnou změny ve státním rozpočtu na příští rok. Více peněz by mělo jít na platy učitelů tak, aby dosáhly 130 % průměrné mzdy, což by znamenalo plat kolem 38 tisíc Kč hrubého.

“To je věc, na které se před volbami shodovaly prakticky všechny politické strany. Očekáváme tedy podporu našemu návrhu od všech, kteří to také slibovali,” říká Petr Gazdík, předseda STAN.

Stejně tak STAN navrhne navýšit rozpočet na opravu silnic.

“Navrhujeme stanovit fixní částku na 5 miliard korun. Chceme dlouhodobou vizi ve financování infrastruktury vzniklou na širším konsenzu, nikoliv na nahodilém způsobu utrácení peněz,“ prohlásil Martin Půta, poslanec a hejtman Libereckého kraje.

Starostové a nezávislí se svými pozměňovacími návrhy pamatují i na školky, které potřebují více peněz kvůli zákonem nařízené předškolní výchově, a také na historické památky.

“Chceme navýšit dotační titul státního rozpočtu pro města a obce o 2 miliardy korun, čímž by se docílilo zvýšení kapacity mateřských školek kvůli povinnému předškolnímu vzdělávání v posledním roce před nástupem do školy,” vysvětluje místopředseda poslaneckého klubu Vít Rakušan.

“Navrhneme také navýšení všech programů na ochranu památek na 1 miliardu Kč. Současný návrh rozpočtu na obnovu kulturních památek považujeme za nedostatečný, památky chátrají a jejich opravy se prodlužují,” říká místopředsedkyně poslaneckého klubu Věra Kovářová.

“Nechceme se nechat zatahovat pouze do úvah o pozicích v Poslanecké sněmovně. Chceme předkládat konkrétní návrhy - a toto jsou naše první počiny,” uzavírá předseda klubu Jan Farský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…