STAN: Nominace Stropnického ohrožuje sestavení pražské rady

29.03.2016 12:58

Starostové a nezávislí vyzývají Matěje Stropnického, aby stáhl svoji kandidaturu do Rady Hlavního města Prahy. STAN má za to, že jeden člověk nemůže blokovat vznik magistrátní koalice.

STAN: Nominace Stropnického ohrožuje sestavení pražské rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Požadavkem Matěje Stropnického, vrátit se do pražské rady, se dostávají jednání o znovuvytvoření pražské koalice do slepé uličky. STAN upozorňuje, že to byla právě osoba Matěje Stropnického, která přispěla k pádu předchozí koalice.

"Jeden člověk nemůže blokovat celé jednání. Podle informací, které máme od většiny magistrátních stran, si ani jeden z účastníků možné koalice nepřeje jeho návrat do rady," upozorňuje zastupující předseda STAN Petr Gazdík, a dodává: "vyzýváme proto Matěje Stropnického, aby Strana zelených sama stáhla tento svůj požadavek," říká Gazdík.

"Jsem poněkud překvapena jejich rozhodnutím, protože navzdory prohlášením Strany zelených nás její zástupci ještě minulý týden ujišťovali, že do rady budou nominovat paní Kolínskou," doplňuje předsedkyně pražské organizace STAN a radní Jana Plamínková.

STAN chápe, že pro Stranu zelených je jistým problémem, když potenciální koaliční partneři odmítají jejího předsedu. Starostové ale poukazují, že už při vzniku koalice upozorňovali Trojkoalici, že pan Stropnický bude pro celkovou stabilitu koalice působit nepříznivě, a svůj názor zopakovali koncem ledna v prohlášení, že politická spolupráce s Matějem Stropnickým pro STAN představuje vzhledem k jeho radikalismu jistý problém.

"Tah je teď na Zelených, respektive na jejich pražské organizaci. Osobně doufám a přeji si, aby si Strana zelených uvědomila svoji odpovědnost vůči Praze. Neumím si představit, že po několikaměsíčním vyjednávání by mělo být sestavení nové rady opět ohroženo," uzavírá Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce