STAN: Odmítáme kritiku starosty Uherského Brodu ze strany ministra vnitra

25.02.2015 13:58

Hnutí Starostové a nezávislí cítí potřebu postavit se za starostu Patrika Kunčara (KDU-ČSL), kterého ministr vnitra Milan Chovanec kritizoval za jeho údajnou „upovídanost“ v době včerejší tragické střelby v Uherském Brodě. Stav, kdy je starosta obce odkázán na kusé, neoficiální a zmatečné informace, místo aby jej informovala v zájmu občanů sama policie, je podle STAN zcela nepřijatelný a nebezpečný.

STAN: Odmítáme kritiku starosty Uherského Brodu ze strany ministra vnitra
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Apeluji na ministra Chovance, aby se nyní pokusil přístup policie změnit a odpustil si neoprávněnou kritiku samosprávných orgánů.

Neinformovat starostu a pak ho veřejně kritizovat je laciné,“ říká Petr Gazdík, 1. místopředseda hnutí Starostové a nezávislí a místopředseda Poslanecké sněmovny.
„V zahraničí je obvyklé, že starostové jsou do krizových situací vtaženi naprosto automaticky a jsou plnohodnotnou součástí jejich řešení,“ dodává Jan Horník, starosta Božího Daru a předseda senátorského klubu Starostové a nezávislí.

Starostové a nezávislí připomínají, že včerejší případ není zdaleka prvním. Stejným způsobem policie selhala i v případě dvou výbuchů ve skladech v katastru obce Vlachovice Vrbětice.

Podle Petra Gazdíka by se teď mělo vedení ministerstva vnitra, policejní prezident i širší vedení policie zamyslet a nastavit mechanismy, jak v podobných případech zlepšit informovanost a spolupráci s představiteli obecních samospráv. Starostu by měla policie vždy neprodleně informovat o povaze zákroku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…