STAN: Pokusíme se nastavit pravidla pro financování cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji

03.01.2016 8:36

Starostové a nezávislí (STAN) Královéhradeckého kraje připravují nový způsob organizace a financování cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji.

STAN: Pokusíme se nastavit pravidla pro financování cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Vzhledem k neexistenci zákona o cestovním ruchu v České republice, chtějí STAROSTOVÉ a NEZÁVISLÍ Královehradeckého kraje, připravit pro Královehradecký kraj, nový způsob organizace a financování cestovního ruchu. Tento způsob by byl v podstatě opakem RUD.

Co to znamená? Z daní a poplatků, které vytvoří podnikatelé v cestovním ruchu v Královehradeckém kraji, spravedlivým způsobem, část těchto financí „vrátit“ do jednotlivých turistických oblastí Královehradeckého kraje. Vyjádřeno ve finanční částce, pouze turistická oblast Krkonoše přinese do veřejných rozpočtů částku ve výši více než 2 mld. Kč.(Částka byla vypočítána renomovanou odbornou společností).

Naši iniciativu předložíme našemu koaličnímu partnerovi, VÝCHODOČECHŮM a společně ji zapracujeme do programu pro krajské volby 2016.  Změna zákona o rozpočtovém určení daní byla připravována a prosazována více 5 let. Pokusíme se, případně i s dalšími kraji, připravit opak RUD, tedy nastavit pravidla pro financování cestovního ruchu v kraji a turistických oblastí Královehradeckého kraje.

Opakem zkratky RUD je DUR, nalaďme tedy financování cestovního ruchu v Královehradeckém kraji „do DUR“. Tento nový způsob resp. jeho osnovu, představíme na tiskové konferenci, společně s koaličním partnerem, před zasedáním zastupitelů Královehradeckého kraje dne 1. 2. 2016 v 9:30 v salónku před jednacím sálem zastupitelů.    

Za STAN Královéhradeckého kraje:

Miroslav  Sazeček                                            Michal Vávra
člen předsednictva STAN, místopředseda     člen KV KO STAN Královehradeckého kraje   
KO Královehradeckého kraje                            místostarosta Vrchlabí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…