STAN: Požadujeme nezávislý posudek havárie Trojské lávky

07.12.2017 6:37

Pražská organizace Starostů a nezávislých dnes vyzvala pražskou primátorku a jejího náměstka k zadání vypracování nezávislého posudku havárie Trojské lávky. Požaduje, aby byly nezávisle posouzeny všechny podobné stavby v Praze.

STAN: Požadujeme nezávislý posudek havárie Trojské lávky
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Oslovili jsme primátorku Adrianu Krnáčovou a jejího náměstka Petra Dolínka s žádostí o vypracování nezávislého posudku havárie Trojské lávky. Není možné, aby posouzení bylo svěřeno pouze firmám, které do této doby monitoring lávky prováděly,“ říká předseda pražské organizace STAN Petr Hlubuček.

Prověřit by se podle Starostů měly všechny pražské mosty a lávky. „Nezávislý znalecký posudek měl provést bezodkladné posouzení všech pražských mostů a lávek, které jsou ve špatném až havarijním stavu, jak uvádí analýza Technické správy komunikací z roku 2006. Toto nezávislé posouzení je nezbytné proto, aby Hlavní město Praha bylo schopné zajistit pro své občany bezpečnost a ochranu proti podobnému selhání,“ dodává radní HMP Jana Plamínková.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…