STAN: Propojení Prahy a Středočeského kraje společným dopravním systémem podporujeme dlouhodobě

27.04.2016 9:37

Starostové a nezávisí ve Středočeském kraji už v květnu 2012 podali návrh na iniciování kroků, které by vedly k propojení středočeské a pražské integrované dopravy (SID, PID).

STAN: Propojení Prahy a Středočeského kraje společným dopravním systémem podporujeme dlouhodobě
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

V úterý se prvního zasedání rady společného integrovaného dopravního systému zúčastnily pražská radní Jana Plamínková a zastupitelka Středočeského kraje Věra Kovářová (obě STAN) se společným záměrem.

„Cílem návrhu z roku 2012 bylo zabránění likvidace a izolace veřejné dopravy ve Středočeském kraji. Propojením jsme chtěli zvýšit komfort při cestování pro stovky tisíc dojíždějících Středočechů,“ říká poslankyně a zastupitelka za Středočeský kraj Věra Kovářová (STAN).

Středočeští zastupitelé za STAN jsou ve věci zatraktivnění cestování veřejnou dopravou konzistentní. Už v srpnu 2011 iniciovali výzvu na záchranu veřejné autobusové dopravy s názvem Škrtobus hejtmana Ratha, která reagovala na tehdejší rušení autobusových linek v kraji. Výzvu tehdy podepsalo přes 15 tisíc lidí.

„Propojení Prahy a Středočeského kraje společným dopravním systémem je významným krokem kupředu, který STAN podporují dlouhodobě. Lidé by díky tomu mohli mimo jiné s jedinou jízdenkou využívat dopravní systémy obou krajů, čímž se sníží náklady na cestování a odlehčí přecpaným pražským komunikacím,“ dodává předsedkyně pražské organizace STAN Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.