STAN: Regionální uskupení chtějí být i nadále součástí koaličního projektu

24.07.2017 20:02

Regionální strany a hnutí, které společně s KDU-ČSL a STAN v dubnu podepsaly smlouvu o spolupráci, vyjádřily lítost nad změnou koaliční smlouvy, ke které vyzvali minulý týden lidovci. Všech deset regionálních stran a hnutí tuto změnu jednohlasně odmítlo a deklarovalo své odhodlání zůstat součástí již všemi smluvními stranami dohodnuté koalice Lidovci a Starostové.

STAN: Regionální uskupení chtějí být i nadále součástí koaličního projektu
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„V případě, že KDU-ČSL bude trvat na svých nových požadavcích, jsou naši kandidáti připraveni podpořit samostatnou kandidaturu Starostů a nezávislých. Pokud se tak skutečně stane, KDU-ČSL v rámci integrační snahy zůstane osamocená,“ říká předsedkyně SNK ED Zdeňka Marková, s jejímž názorem se ztotožňují i ostatní regionální partneři.

Svou vůli nadále spolupracovat se STAN potvrdili SNK Evropští demokraté, Starostové pro Liberecký kraj, Karlovarská občanská alternativa, NOVÝ IMPULS, ZVUK 12, Starostové pro občany, Tábor 2020, Východočeši, Starostové a osobnosti pro Moravu a Zlínské hnutí nezávislých.

„Velmi si vážíme podpory regionálních stran a hnutí. Stojí za nimi lidé, kteří dodržují dohody a jsou ochotni spojit se ve prospěch této země. Takové politiky naše země potřebuje,“ říká předseda STAN Petr Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.