STAN: Stojíme za svým předsedou, jeho obvinění je absurdní

18.11.2014 21:42

Dnes bylo předsedovi STAN a libereckému hejtmanovi Martinu Půtovi policií sděleno obvinění o přijetí údajného úplatku. Půta a vedení hnutí Starostové a nezávislí takové obvinění považují za zcela nesmyslné a účelové.

STAN: Stojíme za svým předsedou, jeho obvinění je absurdní
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Údajně jsem přijal úplatek v rámci projektu, který jsem ani neschválil. Projekt jsme zdědili od našich předchůdců a za mé působení jsme neproplatili ani korunu. Projekt rekonstrukce kostela jsme sami zařadili na seznam rizikových a pozastavili tak zálohové vyplácení,“ řekl předseda STAN Martin Půta a dodává: „Celých dvanáct let se pohybuji v místní a regionální politice. Dělal jsem a dělám vše proto, abych se nikdy neocitl v té situaci, ve které jsem se ocitl teď. V celé věci se cítím naprosto nevinný a jsem připraven policii nabídnout veškerou svou pomoc.“

Předseda Půta byl dnes u policejního výslechu, po kterém mu bylo rovnou předáno obvinění. „Nerozumím tomu, aby první úkon ve věci celého řízení bylo obvinění, nejprve se totiž vyslechne podezřelý a policie to musí následně vyhodnotit, což není okamžitě. Je to podivné,“ říká místopředseda hnutí a europoslanec Stanislav Polčák.

Martin Půta se společně s vedením hnutí rozhodl, že funkci předsedy hnutí bude do doby, dokud se celá situace nevyjasní, vykonávat první místopředseda hnutí Petr Gazdík. „Martin Půta je čestný člověk, kterému naprosto důvěřuji a doufám, že se celá tato absurdní situace co nejdříve vysvětlí,“ řekl Gazdík.

Martin Půta podá proti usnesení policie stížnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky