STAN: Stranická příslušnost neovlivňuje výběr ředitelů středočeských škol?

22.09.2015 16:22

Ať vedení kraje své rozhodnutí lépe vysvětlí klasické výběrové řízení na ředitele Masarykovy obchodní akademie Rakovník.

STAN: Stranická příslušnost neovlivňuje výběr ředitelů středočeských škol?
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Mohlo by se zdát. Komise vybrala ze sedmi uchazečů dlouholetého učitele a zástupce ředitele Emanuela Vamberu. Krajští radní však jmenovali do pozice ředitelku Radku Soukupovou, členku ČSSD,

Radka Soukupová i hejtmanství manipulaci s výběrovým řízení konkurzu odmítá. Učitelé jsou nespokojení, žádají o pomoc premiéra i ministerstvo školství.

„Učitelé jsou vzdělaní lidé a pro většinu z nich je práce i posláním. Potřebují zázemí, ve kterém mohou pomáhat rozvíjet dovednosti a znalosti svým studentům. Nezajímá je stranické pletichaření. Dobré vztahy ve škole a důvěra mezi učiteli, studenty, ale i vedením školy jsou naprostou prioritou pro její dobré fungování. Nedokážu si představit, jak v takové atmosféře probíhá výuka,“ říká  středočeský zastupitel Pavel Fojtík (STAN).

„Jsme zastánci transparentních a nezávislých výběrových řízení, které by měla Rada kraje respektovat. Dlouhodobě kritizujeme současné vedení kraje za projevy klientelismu při rozdělování dotací. Nerespektování rozhodnutí výběrové komise a jmenování stranické kolegyně vyvolává dojem, že klientelismus se projevuje i v jiných oblastech než je rozdělování dotací,“ dodává předseda klubu zastupitelů Věslav Michalik (STAN).

Klub zastupitelů TOP 09 a STAN žádá vedení Středočeského kraje, aby pedagogům i veřejnosti dostatečně zdůvodnilo jmenování Radky Soukupové do pozice ředitelky Masarykovy obchodní akademie Rakovník. V opačném případě klub zastupitelů žádá vedení kraje, aby své rozhodnutí přehodnotilo, jmenovalo do vedení školy Emanuela Vamberu, který byl vybrán konkurzní komisí, a přispělo tak k uklidnění situace na škole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…