STAN: Vypovězením smlouvy RP Mladá ČSSD hazarduje se stamilióny korun Středočechů

21.04.2016 21:58

Současná vládní koalice ČSSD a KSČM sklízí, co sama zasela. V roce 2010 totiž zástupci ČSSD uzavřeli smlouvu na využití rozsáhlého majetku kraje se společností bez jakékoliv historie.

STAN: Vypovězením smlouvy RP Mladá ČSSD hazarduje se stamilióny korun Středočechů
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Společnost RP Mladá byla účelově založena dvěma osobami s úzkými vazbami na exhejtmana Ratha. Za průběh kontroverzního výběrového řízení dostal kraj od  ÚHOS pokutu 1 milion korun, která byla po odvolání snížena na 250 tisíc.

Nyní krajští radní rozhodli o tom, že společnosti RP Mladá vypoví smlouvu na pronájem bývalého vojenského prostoru Milovice – Mladá. Podle znaleckého posudku, který si kraj nechal zpracovat, je ve hře až 200 milionů korun.

„Ještě v roce 2009 zástupci ČSSD ujišťovali naše občany o tom, že v oblasti Milovic nebudou stavět žádné průmyslové podniky, průmyslové areály ani letiště. V roce 2015 prosazují národní průmyslovou zónu s provozem letiště. Změnu postojů v zásadních věcech předvádějí zástupci ČSSD poměrně často a asi to nikoho nepřekvapí. Skandální ovšem je, že výsledkem nepromyšlených rozhodnutí jsou ztracené stamilióny, které pak marně hledáme pro rekonstrukci silnic nebo pro zdravotní sestry a lékaře,“ dodává předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN Věslav Michalik (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…