STAN: Web Chci kandidovat.cz plní svůj účel

29.06.2014 19:16

Web Chci kandidovat.cz hnutí STAN dobře plní svůj účel. Za čtvrt roku existence pomohl nejednomu stávajícímu i potenciálnímu účastníkovi politického života se získáním informací a také s nelehkým rozhodováním – třeba těm, kteří chtějí být aktivní, ale zároveň hodlají zůstat zcela nezávislými.

STAN: Web Chci kandidovat.cz plní svůj účel
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Registrovaní zájemci mohou skládat kandidátky s podporou STAN, tedy se silným hnutím, pro které pracuje řada kvalitních lidí, za nimiž jsou vidět jasné výsledky.

Za tři měsíce od spuštění se na webu zaregistrovalo na čtyřicet zájemců o účast v podzimních komunálních volbách. „Je to přesně to, co jsme od webu očekávali. Je zdrojem informací, ale současně také ukazuje jasnou cestu, jak naplnit cíle těch, kteří chtějí měnit své obce k lepšímu a nechtějí se přitom zatěžovat břemenem politické příslušnosti,“ řekl tajemník Krajského výboru STAN v Moravskoslezském kraji Petr Rys.

Očekává, že čtyřicítka zdaleka nebude konečným číslem. Zájemci prakticky nemusí nic, než navštívit web Chci kandidovat.cz a po získání potřebných informací se – v případě zájmu – jednoduše zaregistrovat. Web kromě základních obecných i ryze praktických informací, YouTube kanálu, hodnotového patera či odpovědí na deset nejčastějších otázek obsahuje také formulář, prostřednictvím kterého je možno hnutí přímo kontaktovat.

„Tím, že se registrujete, nevstupujete do žádné politické strany či hnutí, jste dál veden jako kandidát bez politické příslušnosti. Chceme vám pouze pomoci se složitým procesem, kterým musí každý zájemce o kandidaturu projít. Možnost vstoupit do našeho hnutí jako registrovaný příznivce je vám samozřejmě otevřena, ovšem není nijak podmíněna,“ sděluje nový web.

Web tedy nabízí možnost stát se registrovaným příznivcem „starostovského“ hnutí, ale také zůstat zcela nezávislým kandidátem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …