STAN slaví úspěch, v Plzeňském kraji narostl o 100 mandátů

14.10.2014 12:18

Hnutí Starostové a nezávislí společně s nezávislými kandidáty získali dohromady v Plzeňském kraji v komunálních volbách 258 mandátů, což je o 100 mandátů více než doposud.

STAN slaví úspěch, v Plzeňském kraji narostl o 100 mandátů
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

 V letošních komunálních volbách postavilo hnutí Starostové a nezávislí (STAN) samostatně nebo ve spolupráci zejména s nezávislými kandidáty kandidátní listiny v 50 městech a obcích Plzeňského kraje. Po sečtení výsledků komunálních voleb je zřejmý viditelný nárůst mandátů, které STAN společně s nezávislými kandidáty získal. Pozice hnutí posílilo takřka ve všech bývalých okresech Plzeňského kraje. STAN společně s nezávislými kandidáty obsadí 34 % míst v zastupitelstvech, do kterých podávali kandidátky.

Výrazného úspěchu dosáhlo hnutí STAN na území bývalého okresu Domažlice. Kandidátka STAN a nezávislých kandidátů jednoznačně zvítězila v Domažlicích, kde získala 9 z 21 možných mandátů. Výrazného úspěchu dosáhli kandidáti STAN, kteří na mnoha místech spolupracovali s nezávislými kandidáty, také v Holýšově, Kolovči, Mrákově, Všerubech, uspěli také v Horšovském Týně. Koaliční kandidátka STAN a KDU – ČSL jednoznačně zvítězila v Bělé nad Radbuzou.  V okrese Plzeň – jih dosáhli kandidáti STAN společně s nezávislými výborných výsledků ve Spáleném Poříčí, Chlumčanech, Kasejovicích a Stodu. Vítězné kandidátky STAN a nezávislých kandidátů jsou ve Starém Plzenci a Šťáhlavech.

Výrazný nárůst mandátů zaznamenalo hnutí STAN v okrese Tachov, kde zvítězilo v Chodové Plané, společně s nezávislými kandidáty pak v Plané a Boru. Kandidátka STAN společně s nezávislými uspěla také v Hrádku u Rokycan. Na Klatovsku STAN jednoznačně zvítězil v Kolinci a Měčíně, STAN společně s nezávislými uspěl v Nýrsku, Strašíně a Velharticích. Podobné výsledky jsou i na Plzni – severu, kde STAN s nezávislými zvítězil např. Kozolupech nebo Heřmanově Huti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.