SV, ANO a VPM: Odmítáme zneužívání koaliční dohody v zájmu lobbismu či klientelismu

13.03.2015 8:54

Společné prohlášení Strakonické Veřejnosti, hnutí ANO 2011 a Volby pro město k rozpadu koalice

SV, ANO a VPM: Odmítáme zneužívání koaliční dohody v zájmu lobbismu či klientelismu
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

Politické hnutí Strakonická Veřejnost, hnutí ANO a Volba pro město se rozhodly vypovědět koaliční smlouvu a ukončit koaliční spolupráci s politickou stranou ODS.

Strakonická Veřejnost, hnutí ANO a Volba pro město mají jiný pohled na další fungování města a odmítají se nechat zatáhnout do politikaření, protlačování podnikatelských a osobních zájmů některých členů ODS a jejich spřízněných osob, ke kterému bohužel dosud docházelo.

Zastupitelé Strakonické Veřejnosti, hnutí ANO a Volby pro město jsou připraveni nadále pokračovat ve vedení města, které přinese rozvoj Strakonic a nikoliv pouhý prospěch jednotlivců. K tomu budou zmiňované subjekty hledat podporu pro své návrhy u všech zastupitelů a jsou připraveny nést plnou odpovědnost za své kroky. Zároveň doufají, že návrhy prospěšné pro Strakonice nebudou torpédovány ostatními politickými stranami v zastupitelstvu jen proto, že je předkládají zmiňované tři subjekty.

Strakonické Veřejnosti, hnutí ANO a Volbě pro město vadí na dosavadní spolupráci zejména následující.

Ze strany některých členů ODS, zejména radního pana Radka Chvosty, pociťují zneužívání koaliční smlouvy, projevující se nátlakem na ostatní politické partnery. Konkrétně se jedná o silové prosazování podnikatelských zájmů některých členů ODS, které pak vrhá špatné světlo na všechny politické subjekty ve vedení města. V souvislosti s tím Strakonická Veřejnost deklaruje, že například v případě prodeje pozemku v ulici Mírová pro čerpací stanici bude pro všechny tři subjekty rozhodující názor obyvatel a případný přínos pro město Strakonice. Odmítají se podílet na rozhodování, které by bylo politicky deformováno. I proto svoláváme veřejné projednání této záležitosti s obyvateli města, které se uskuteční 19. března 2015 v Divadelní restauraci v Domě kultury ve Strakonicích od 17 hodin.

Společně také prohlašujeme, že nejen v tomto případě budeme vždy chtít slyšet názor obyvatel města. Znovu upozorňujeme, že záměr prodeje pozemku, který vyvolal diskuze, je pouhým záměrem, nikoliv odsouhlaseným rozhodnutím.

Strakonická Veřejnost, ANO a Volba pro město také odmítají další osobní napadání jednotlivých členů koalice a zneužívání koaliční dohody v zájmu lobbismu či klientelismu.

I proto už nebudou subjekty uzavírat novou koaliční dohodu s žádnou politickou stranou. Zároveň prozatím nebudou měnit složení rady města.

Břetislav Hrdlička, Strakonická Veřejnost
Josef Štrébl, VPM
Jan Svoboda, ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice